Broscute cu nuci

DSC_0761

Aluat :

400 g smantana grasa

200 g untura (sau unt gras)

150 g unt moale

4 galbenusuri

1 esenta de vanilie

600 g faina

 

Umplutura :

4 albusuri

4 lg zahar

200 g nuci macinate

 

gem de prune

rahat

zahar pudra pt tavalit

 

Mod de preparare :

Umplutura : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi nucile macinate.

Aluat : amestecam intr-un castron untul sau untura cu smantana, adaugam apoi galbenusurile, esenta de vanilie si faina. Framantam un aluat , pe care il impartim in 6 . Fiecare parte de aluat o intindem cu sucitorul, apoi o ungem cu unt moale de la temperatura camerei, rulam strans si asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

 

DSC_0697

DSC_0700

DSC_0704

Acoperim sulurile de aluat cu folie alimentara si lasam la frigider de seara pana dimineata. Fiecare sul il taiem cu cutitul in 20 de bucati. Fiecare bucata o intindem cu sucitorul, asezam in mijloc o lingurita de umplutura si acoperim cu o parte de aluat umplutura, formand gura unei broscute.

DSC_0707

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt fiecare broscuta, apoi le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pana se rumenesc deasupra. Le lasam sa se raceasca, apoi le trecem prin zahar pudra.

DSC_0708

DSC_0715

Eu am facut si sub forma de saloane : intindem aluatul; cu sucitorul, asezam in mijloc o lgt de umplutura, apoi rasucim ca la saloane.

DSC_0712

Doua suluri de aluat l-am umplut cu gem de prune si rahat sub forma de tigarete.

DSC_0720

DSC_0723 DSC_0749

DSC_0752DSC_0761

Sursa : http://laancuta.blogspot.ro/2011/05/broscute.html, dar m-am inspirat si de la http://divainbucatarie.ro/2011/04/07/broscute/

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
521
2504
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara) 1 lgt...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de preparare : Aluat : untul rece...

Pin It on Pinterest