Broscute cu nuci
Aluat :
400 g smantana grasa
200 g untura (sau unt gras)
150 g unt moale
4 galbenusuri
1 esenta de vanilie
600 g faina
Umplutura :
4 albusuri
4 lg zahar
200 g nuci macinate
gem de prune
rahat
zahar pudra pt tavalit
Mod de preparare Broscute cu nuci :
Umplutura : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi nucile macinate.
Aluat : amestecam intr-un castron untul sau untura cu smantana, adaugam apoi galbenusurile, esenta de vanilie si faina. Framantam un aluat , pe care il impartim in 6 . Fiecare parte de aluat o intindem cu sucitorul, apoi o ungem cu unt moale de la temperatura camerei, rulam strans si asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Acoperim sulurile de aluat cu folie alimentara si lasam la frigider de seara pana dimineata. Fiecare sul il taiem cu cutitul in 20 de bucati. Fiecare bucata o intindem cu sucitorul, asezam in mijloc o lingurita de umplutura si acoperim cu o parte de aluat umplutura, formand gura unei broscute.
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt fiecare broscuta, apoi le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pana se rumenesc deasupra. Le lasam sa se raceasca, apoi le trecem prin zahar pudra.
Eu am facut si sub forma de saloane : intindem aluatul; cu sucitorul, asezam in mijloc o lgt de umplutura, apoi rasucim ca la saloane.
Doua suluri de aluat l-am umplut cu gem de prune si rahat sub forma de tigarete.
Sursa : http://laancuta.blogspot.ro/2011/05/broscute.html, dar m-am inspirat si de la http://divainbucatarie.ro/2011/04/07/broscute/
Alte retete asemanatoare :
0 Comentarii