Broscute cu nuci

Broscute cu nuci

Broscute cu nuci

 

Aluat :

400 g smantana grasa

200 g untura (sau unt gras)

150 g unt moale

4 galbenusuri

1 esenta de vanilie

600 g faina

 

Umplutura :

4 albusuri

4 lg zahar

200 g nuci macinate

 

gem de prune

rahat

zahar pudra pt tavalit

 

Mod de preparare Broscute cu nuci :

Umplutura : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi nucile macinate.

Aluat : amestecam intr-un castron untul sau untura cu smantana, adaugam apoi galbenusurile, esenta de vanilie si faina. Framantam un aluat , pe care il impartim in 6 . Fiecare parte de aluat o intindem cu sucitorul, apoi o ungem cu unt moale de la temperatura camerei, rulam strans si asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

 

DSC_0697

DSC_0700

DSC_0704

Acoperim sulurile de aluat cu folie alimentara si lasam la frigider de seara pana dimineata. Fiecare sul il taiem cu cutitul in 20 de bucati. Fiecare bucata o intindem cu sucitorul, asezam in mijloc o lingurita de umplutura si acoperim cu o parte de aluat umplutura, formand gura unei broscute.

DSC_0707

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt fiecare broscuta, apoi le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pana se rumenesc deasupra. Le lasam sa se raceasca, apoi le trecem prin zahar pudra.

DSC_0708

DSC_0715

Eu am facut si sub forma de saloane : intindem aluatul; cu sucitorul, asezam in mijloc o lgt de umplutura, apoi rasucim ca la saloane.

DSC_0712

Doua suluri de aluat l-am umplut cu gem de prune si rahat sub forma de tigarete.

DSC_0720

Broscute cu nuci

Broscute cu nuci

Broscute cu nuci

Broscute cu nuci

 

Sursa : http://laancuta.blogspot.ro/2011/05/broscute.html, dar m-am inspirat si de la http://divainbucatarie.ro/2011/04/07/broscute/

 

Alte retete asemanatoare :

Rulouri cu nuca si crema de ciocolata

Strudel cu dovleac (aluat cu iaurt)

 

 

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa placinta greceasca cu gris   10 foi de placinta (300 g) 150 g unt   Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt   Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email2