Prajitura cu mere si foi fragede
Foi fragede :
200 g unt 80%
4 oua
un praf de sare
2 lg smantana grasa
6 g praf de copt
100 g zahar pudra
600 g faina
Umplutura :
2 kg mere
2 lg zahar
50 g unt
scortisoara
zeama de lamaie
esenta de vanilie
Decor :
zahar pudra
Mod de preparare Prajitura cu mere si foi fragede :
Foi fragede : topim untul si il lasam sa se racoreasca. Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare, zaharul praf, praful de copt, ouale , smantana si untul racorit. Framantam bine pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini. Cantarim aluatul si il impartim in 4 bucati. Fiecare bucata de aluat o invelim in folie alimentara . Aceste 4 bile de aluat le punem la congelator pentru circa 40 minute.
Umplutura mere : curatam merele de coaja apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Merele rase le punem intr-o cratita pe care o asezam pe foc mediu. Peste ele adaugam zeama de lamaie , zaharul si untul . Amestecam din cand in cand. Lasam cratita pe foc pana cand sucul de la mere se evapora apoi adaugam scortisoara si esenta de vanilie. Lasam merele calite sa se raceasca. Umplutura o impartim in 3.
Folosim o tava 20×30 cm tapetata cu hartie de copt.
Asamblare prajitura : bila de aluat data pe razatoarea cu ochiuri mari -1/3 umplutura mere – bila aluat rasa – 1/3 umplutura – bila aluat rasa -1/3 umplutura mere – bila aluat rasa.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius (cu ventilatie), circa 50 minute.
Lasam prajitura sa se raceasca apoi o scoatem din tava o pudram cu zahar pudra si feliem.
Sursa mea de inspiratie :
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu mere :
Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si crema de vanilie
0 Comentarii