Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa placinta greceasca cu gris

 

10 foi de placinta (300 g)

150 g unt

 

Umplutura :

1 l lapte

180 g gris

un praf de sare

coaja rasa de la 1 lamaie

esenta de vanilie

4 oua

100 g zahar

50 g unt

 

Sirop :

250 ml apa

200 g zahar

coaja de la 1 lamaie

1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara)

1 lgt miere

 

Decor :

zahar pudra si scortisoara macinata

 

Mod de preparare Bougatsa-Placinta greceasca cu gris :

Sirop : intr-o craticioara punem apa, zaharul, coaja de lamaie si scortisoara (batonul sau scortisoara macinata) , pe foc mediu. O lasam sa fiarba pana se topeste zaharul, circa 2-3 minute. Luam de pe foc si adaugam mierea.

Umplutura : laptele si sarea le punem intr-o cratita pe foc mediu, pana cand incep sa fiarba, apoi adaugam grisul trepat, amestecand cu un tel, pana se ingroasa. Adaugam esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si untul. Lasam deoparte si acoperim cu folie alimentara.

Ouale le mixam cu zaharul pana se topete zaharul, apoi le adaugam in 3 transe peste crema fierbinte.

Asamblare : topim 150 g unt.

Ungem tava (20×30 cm) cu unt topit, apoi cele 5 foi de placinta le ungem cu unt topit si le punem una peste alta; le dam la cuptor pentru 10 minute, la 180 grade Celsius . Adaugam apoi crema fierbinte peste foile usor rumenite si celelalte 5 foi unse cu unt topit. Taiem placinta in 8 bucati. Coacem la 180 grade Celsius, circa 30-40 minute.

Peste prajitura fierbinte punem siropul racit (cu lingura, trepat). Lasam sa se raceasca, apoi o decoram cu zahar pudra amestecat cu scortisoara macinata.

       Retete asemanatoare gasiti mai jos :

Placinta cu iaurt si sirop

Placinta cu iaurt

Sarailie

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Bougatsa – Placinta greceasca cu crema de gris

 

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1