Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

 

Aluat :

550 g faina

40 g cacao

25 g drojdie proaspata

290 ml lapte caldut

80 g zahar

4 galbenusuri

1 lgt rasa sare

150 g unt topit

esenta de rom sau 3 lg rom

coaja rasa de lamaie

coaja rasa de portocala

 

Umplutura :

500 g branza de vaci grasa

100 g zahar

3 oua

2 lg rase amidon alimentar

50 g stafide

esenta de rom

esenta de vanilie

 

Uns deasupra :

1 galbenus

2 lg lapte caldut

 

Mod de preparare Pasca cu branza si cacao :

Aluat : intr-un castronel punem drojdia proaspata cu 1 lg zahar, putin lapte si 1 lg faina. Omogenizam si lasam sa dospeasca circa 10 minute.

Intr-un alt castron cernem faina, pudra de cacao; adaugam restul ingredientelor cu exceptia untului topit . Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi adaugam untul topit si caldut, treptat, framantand mereu.

Aluatul obtinut il impartim in 2 . Asezam bilele de aluat intr-un castron, acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit circa 1 ora.

 Umplutura : amestecam toate ingredientele. Stafidele le punem la hidratat in rom cu apa calda circa 1 ora. Ele se adauga ultimele peste crema de branza dulce.

Prima bila de aluat o intindem cu mainile in forma rotunda de tort (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt. A doua bila de aluat o impartim in 2 si intindem 2 snururi lungi pe care le impletim in 2 si le asezam in jurul formei peste aluatul din tava, iar in interior punem umplutura de branza.

Lasam la dospit pentru 20 de minute apoi ungem marginile si umplutura cu galbenus amestecat cu lapte caldut.

Punem pasca in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 40. Cum ne dam seama daca pasca este coapta : ciocanim marginile de aluat cu degetele si daca suna a gol , pasca este coapta.

Lasam pasca sa se raceasca, acoperita cu un prosop curat , apoi o feliem.

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie este retetea de mai jos, doar ca am adaugam cacao si am scazut putin cantitatea de faina :

Pasca cu branza si stafide

 

Alte retete de pasca :

Pasca in trei straturi

Pasca fara aluat

Pasca poloneza

Pasca cu smantana

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie   ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar   Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa placinta greceasca cu gris   10 foi de placinta (300 g) 150 g unt   Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt   Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6