Pasca cu branza si cacao
Aluat :
550 g faina
40 g cacao
25 g drojdie proaspata
290 ml lapte caldut
80 g zahar
4 galbenusuri
1 lgt rasa sare
150 g unt topit
esenta de rom sau 3 lg rom
coaja rasa de lamaie
coaja rasa de portocala
Umplutura :
500 g branza de vaci grasa
100 g zahar
3 oua
2 lg rase amidon alimentar
50 g stafide
esenta de rom
esenta de vanilie
Uns deasupra :
1 galbenus
2 lg lapte caldut
Mod de preparare Pasca cu branza si cacao :
Aluat : intr-un castronel punem drojdia proaspata cu 1 lg zahar, putin lapte si 1 lg faina. Omogenizam si lasam sa dospeasca circa 10 minute.
Intr-un alt castron cernem faina, pudra de cacao; adaugam restul ingredientelor cu exceptia untului topit . Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi adaugam untul topit si caldut, treptat, framantand mereu.
Aluatul obtinut il impartim in 2 . Asezam bilele de aluat intr-un castron, acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit circa 1 ora.
Umplutura : amestecam toate ingredientele. Stafidele le punem la hidratat in rom cu apa calda circa 1 ora. Ele se adauga ultimele peste crema de branza dulce.
Prima bila de aluat o intindem cu mainile in forma rotunda de tort (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt. A doua bila de aluat o impartim in 2 si intindem 2 snururi lungi pe care le impletim in 2 si le asezam in jurul formei peste aluatul din tava, iar in interior punem umplutura de branza.
Lasam la dospit pentru 20 de minute apoi ungem marginile si umplutura cu galbenus amestecat cu lapte caldut.
Punem pasca in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 40. Cum ne dam seama daca pasca este coapta : ciocanim marginile de aluat cu degetele si daca suna a gol , pasca este coapta.
Lasam pasca sa se raceasca, acoperita cu un prosop curat , apoi o feliem.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie este retetea de mai jos, doar ca am adaugam cacao si am scazut putin cantitatea de faina :
Alte retete de pasca :
0 Comentarii