Strudel cu dovleac (aluat cu iaurt)

DSC_0762

Aluat :

200 g unt (80%)

5 lg faina

 

2 oua

1 lgt sare

4 lg ulei

200 ml lapte

250 g iaurt

750 g faina

 

Umplutura :

2,5 kg dovleac ras

zahar

scortisoara

gris

 

2-3 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

Aluat : untul moale de la temperatura camerei il amestecam bine cu cele 5 lg de faina. Lasam deoparte.

Intr-un castron amestecam : ouale, sarea, laptele, uleiul si iaurtul . Omogenizam bine, apoi adaugam faina (daca aluatul este prea moale mai adaugam putina faina). Framantam un aluat moale dar nelipicioas, pe care apoi il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe care o ungem cu compoztia de mai sus (unt si faina).

DSC_0688

DSC_0690

DSC_0693

Rulam, apoi taiem in 5 parti. Asezam aluatul pe o tava, le acoperim cu folie alimentara si le lasam la rece circa 30 minute, apoi inca 15 minute la temperatura bucatariei.

DSC_0694

DSC_0697

Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul , pe masa cu faina, apoi asezam dovleacul ras (eu am folosit pentru un strudel : 7 lg dovleac ras, 5 lg zahar, 1 lg rasa de gris si 1/4 lgt scortisoara ). Rulam strans si asezam in tava (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt.

DSC_0698

DSC_0699

Coacem in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 1 h.

DSC_0701

Lasam sa se raceasca, apoi cernem zahar pudra , si feliem.

DSC_0720

DSC_0762

O reteta delicioasa !

Sursa : moasa mea, Dna Doina de la Bucovat 🙂

2 Comentarii

  1. Sorina

    Placinta se unge cu ou deasupra ,inainte de a se baga la cuptor?

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris   10 foi de placinta (300 g) 150 g unt   Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt   Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat   Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie   Mod de...