Aluat :
200 g unt (80%)
5 lg faina
2 oua
1 lgt sare
4 lg ulei
200 ml lapte
250 g iaurt
750 g faina
Umplutura :
2,5 kg dovleac ras
zahar
scortisoara
gris
2-3 lg zahar pudra
Mod de preparare :
Aluat : untul moale de la temperatura camerei il amestecam bine cu cele 5 lg de faina. Lasam deoparte.
Intr-un castron amestecam : ouale, sarea, laptele, uleiul si iaurtul . Omogenizam bine, apoi adaugam faina (daca aluatul este prea moale mai adaugam putina faina). Framantam un aluat moale dar nelipicioas, pe care apoi il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe care o ungem cu compoztia de mai sus (unt si faina).
Rulam, apoi taiem in 5 parti. Asezam aluatul pe o tava, le acoperim cu folie alimentara si le lasam la rece circa 30 minute, apoi inca 15 minute la temperatura bucatariei.
Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul , pe masa cu faina, apoi asezam dovleacul ras (eu am folosit pentru un strudel : 7 lg dovleac ras, 5 lg zahar, 1 lg rasa de gris si 1/4 lgt scortisoara ). Rulam strans si asezam in tava (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 1 h.
Lasam sa se raceasca, apoi cernem zahar pudra , si feliem.
O reteta delicioasa !
Sursa : moasa mea, Dna Doina de la Bucovat 🙂
Placinta se unge cu ou deasupra ,inainte de a se baga la cuptor?
Nu se unge cu nimic .