Rulouri cu nuca si crema de ciocolata

800 g aluat foietaj

4 albusuri

100 g zahar

300 g nuci macinate

1 lg plina cacao

 

Crema : 

2 plicuri budinca de ciocolata (80 g)

700 ml lapte

100 g zahar

4 galbenusuri

200 g ciocolata neagra

2 lg rom

400 ml smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

Aluatul de foietaj il pudram cu putina faina si il intindem putin cu sucitorul de lemn, apoi il impartim in 10 dreptunghiuri lungi, circa latimea tavii de aragaz . Albusurile le mixam spuma, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam nucile macinate amestecate cu pudra de cacao. Amestecam cu lingura, apoi compozitia o intindem pe fiecare dreptunghi de aluat.

Rulam fiecare dreptunghi, apoi le asezam in tava de aragaz, pe latimea tavii, tapetata cu hartie de copt. Intepam fiecare rulou cu o furculita, apoi coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 45 -50 minute.

Lasam rulourile sa se raceasca.

 Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi praful de budinca si laptele rece. Punem cratita pe foc , amestecand mereu pana cand obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam ciocolata (eu am folosit ciocolata cu lapte) rupta bucati si rom-ul. Acoperim crema cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. In crema rece incorporam smantana pentru frisca mixata spuma, in care am adaugat (la sfarsit) cele 2 lg de zahar pudra .

Asezam rulourile intr-o tava, iar peste ele intindem crema de ciocolata. Cine doreste poate cerne pudra de cacao sau folosi o glazura de ciocolata (200 g ciocolata,2 lg unt, 4 lg lapte).

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi feliem .

 

Foarte foarte buna ! Spor la prajiturit ! 🙂

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6