800 g aluat foietaj
4 albusuri
100 g zahar
300 g nuci macinate
1 lg plina cacao
Crema :
2 plicuri budinca de ciocolata (80 g)
700 ml lapte
100 g zahar
4 galbenusuri
200 g ciocolata neagra
2 lg rom
400 ml smantana pentru frisca
2 lg zahar pudra
Mod de preparare :
Aluatul de foietaj il pudram cu putina faina si il intindem putin cu sucitorul de lemn, apoi il impartim in 10 dreptunghiuri lungi, circa latimea tavii de aragaz . Albusurile le mixam spuma, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam nucile macinate amestecate cu pudra de cacao. Amestecam cu lingura, apoi compozitia o intindem pe fiecare dreptunghi de aluat.
Rulam fiecare dreptunghi, apoi le asezam in tava de aragaz, pe latimea tavii, tapetata cu hartie de copt. Intepam fiecare rulou cu o furculita, apoi coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 45 -50 minute.
Lasam rulourile sa se raceasca.
Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi praful de budinca si laptele rece. Punem cratita pe foc , amestecand mereu pana cand obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam ciocolata (eu am folosit ciocolata cu lapte) rupta bucati si rom-ul. Acoperim crema cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. In crema rece incorporam smantana pentru frisca mixata spuma, in care am adaugat (la sfarsit) cele 2 lg de zahar pudra .
Asezam rulourile intr-o tava, iar peste ele intindem crema de ciocolata. Cine doreste poate cerne pudra de cacao sau folosi o glazura de ciocolata (200 g ciocolata,2 lg unt, 4 lg lapte).
Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi feliem .
Foarte foarte buna ! Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii