Rulouri cu nuca si crema de ciocolata

800 g aluat foietaj

4 albusuri

100 g zahar

300 g nuci macinate

1 lg plina cacao

 

Crema : 

2 plicuri budinca de ciocolata (80 g)

700 ml lapte

100 g zahar

4 galbenusuri

200 g ciocolata neagra

2 lg rom

400 ml smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

Aluatul de foietaj il pudram cu putina faina si il intindem putin cu sucitorul de lemn, apoi il impartim in 10 dreptunghiuri lungi, circa latimea tavii de aragaz . Albusurile le mixam spuma, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam nucile macinate amestecate cu pudra de cacao. Amestecam cu lingura, apoi compozitia o intindem pe fiecare dreptunghi de aluat.

Rulam fiecare dreptunghi, apoi le asezam in tava de aragaz, pe latimea tavii, tapetata cu hartie de copt. Intepam fiecare rulou cu o furculita, apoi coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 45 -50 minute.

Lasam rulourile sa se raceasca.

 Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi praful de budinca si laptele rece. Punem cratita pe foc , amestecand mereu pana cand obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam ciocolata (eu am folosit ciocolata cu lapte) rupta bucati si rom-ul. Acoperim crema cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. In crema rece incorporam smantana pentru frisca mixata spuma, in care am adaugat (la sfarsit) cele 2 lg de zahar pudra .

Asezam rulourile intr-o tava, iar peste ele intindem crema de ciocolata. Cine doreste poate cerne pudra de cacao sau folosi o glazura de ciocolata (200 g ciocolata,2 lg unt, 4 lg lapte).

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi feliem .

 

Foarte foarte buna ! Spor la prajiturit ! 🙂

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1332
171
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest