Tort „Cusma lui Guguta”

Tort „Cusma lui Guguta”

Tort "Cusma lui Guguta"

 

Aluat :

150 g smantana acra (25%)

200 g unt (80%) rece

100 g zahar

50 ml vodka sau cognac

1 lgt bicarbonat

450 g faina

 

2 borcane visine in compot

 

Crema :

1 kg smantana acra 30% (nu frisca !)

200 g zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Decor :

50 g ciocolata neagra

 

Mod de preparare Tort „Cusma lui Guguta” :

Aluat : intr-un castron amestecam smantana cu bicarbonatul, adaugam apoi untul rece ras, vodka (vodka sau cognacul aurotul de a fragezii aluatul, deci nu trebuie omis ) si zaharul si mixam putin. Cernem faina si framantam un aluat usor lipicios. Aluatul il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 60 minute.

Scoatem aluatul din frigider si il cantarim. Eu am avut 940 g . Aluatul il impartim in 2 : o bucata de 440 g si una de 500 g . Din prima bucata de aluat intindem o foaie ( 30×35 cm ) pe care o taiem in fasii lungi de ( 5x30cm ) x 7 bucati, iar din a doua foaie ( 40×30 cm ) intinsa cu sucitorul vom taia ( 5×30 cm) x 8 buc. Eu am masurat cu ruleta.  Pe fiecare dreptunghi am asezat in sir visinele din compot pe care le-am pus la scurs de suc, intr-o strecuratoare de inox, imediat ce am pus aluatul la frigider. Lipim capetele de aluat deasupra visinelor si sigilam bine cu degetele. Rulourile le asezam cu imbinarea in jos, in tava mare de aragaz (30×40 cm ) tapetata cu hartie de copt.

Rulourile asezate in tava le intepam cu furculita din loc in loc, apoi dam tava la cuptor, la 180 grade Celsius, pentru circa 20 minute. Sunt coapte cand devin usor maronii deasupra. Rulourile le lasam sa se raceasca .

Peste tava de aragaz asezam un platou, rasturnam invers si dezlipim hartia de copt. Separam cu grija rulourile, cu un cutit .

Trebuie atentie mare, deoarece rulourile sunt fragede si se rup foarte usor.

 Crema : smantana o mixam pana se intareste, apoi adaugam zaharul pudra cu aroma de vanilie.

Asamblare : pe un platou vom aseza straturi de 5-4-3-2-1 rulouri cu visine, iar intre straturi vom pune crema. Deasupra radem ciocolata neagra (45%).

Tort "Cusma lui Guguta"

Punem tortul la frigider de seara pana dimineata sau pana la pranz. Rulourile se vor inmuia de la smantana fermentata acra.

Tort "Cusma lui Guguta"

Tort "Cusma lui Guguta"

Tort "Cusma lui Guguta"

Tort "Cusma lui Guguta"

 

Pregatiti acest tort pentru ca este super mega delicios !

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Torta ”Cusma lui Guguţă”

 

Alte retete cu aluat fraged :

Prajitura grilaj cu mere si budinca de vanilie

Prajitura ruseasca cu branza de vaci

Placinta cu mere 2

 

 

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email2