Placinta cu mere 2

Ingrediente :
500 g faina
100 g untura
2 lg zahar
1 plic drojdie uscata
coaja rasa de lamaie
1/2 lgt sare
3 galbenusuri
100 ml lapte caldut

Citeste mai mult … >>>

Umplutura :
2 kg mere
zahar
scortisoara
3 lg zeama de lamaie
2 lg gris

Decor :
1 albus spuma

3 lg zahar pudra

Mod de preparare :
Aluat : intr-un bol amestecam faina cu drojdia uscata, adaugam zaharul, sarea, untura, cele 3 galbenusuri, laptele si coaja rasa de la 1 lamaie.

 

Framantam un aluat pe care il lasam la dospit 1 ora, timp in care pregatim umplutura.
  Umplutura : merele curatate de coaja le dam pe razatoarea mare si le asezam apoi intr-o craticioara pe foc. Stropim merele cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si le lasam la calit timp de 15 minute. La final adaugam scortisoara si lasam merele calite sa se raceasca.

Intindem o foaie in tava (25*35 cm), presaram 2 lg gris, merele calite si asezam cea de a doua foaie.Intepam cu furculita din loc in loc si dam la cuptor, pana cand foaia de deasupra se rumeneste putin.

 

Albusul il batem spuma si il intindem cu ajutorul unui cutit (eu am intins cu lingura ) peste foaia copata. Dam la cuptor pentru inca 5 minute. Lasam prajitura sa se raceasca si apoi o putem servi simpla sau cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Eu am ales sa o pudrez cu zahar .

 

Pofta buna sa aveti !
Spor la preparat prajitura.
Este rapida, „picanta”, delicioasa si frageda, numai buna pentru acest anotimp 😉

5 Comentarii

  1. Delicious Flavours

    Niciodata n-as putea refuza o placinta frageda cu mere zemoase…foarte buna! Te pup!

    Răspuns
  2. Akeber

    poznám , veľmi chutný koláč 🙂

    Răspuns
  3. Timea

    Foarte buna si frumoasa!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara) 1 lgt...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de preparare : Aluat : untul rece...