Prajitura Kinder Bueno
Blat nuci :
8 albusuri
10 lg zahar
2 lg ulei
3 1/2 lg faina
3 1/2 lg pesmet
1/2 plic praf de copt
120 g nuci prajite
400 g Nutella
250 g biscuiti
Crema :
8 galbenusuri
200 g zahar
500 ml lapte
3 lg faina
1 plic budinca de vanilie
250 g unt
2 lg cacao
Decor :
200 ml frisca lihida
ciocolata rasa
Mod de preparare :
Blat nuci : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se dizolva si uleiul treptat. La sfarsit incorporam cu ajutorul unei linguri : faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nucile prajite si macinate mai mare. Intindem compozitia intr-o tava (26*38 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru circa 15-20 minute.
Blatul fierbinte il scoatem cu grija de pe hartia de copt si imediat intindem Nutella peste el. Dam la frigider pana se intareste Nutella.
Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, apoi peste ele adaugam faina si praful de budinca de vanilie dizolvate in laptele rece. Punem pe foc mic, amestecand mereu, pana cand crema se ingroasa. daca cumva are cocoloase, folosim mixerul .
Crema obtinuta o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam bine, apoi crema o impartim in 2 . O parte ramane galbena, iar o parte o amestecam cu cele 2 lg de cacao.
Peste Nutella rece, intindem crema galbena, asezam un strat de biscuiti apoi crema cu cacao.
Dam prajitura la rece de seara pana dimineata .
Decor : frisca o mixam spuma si o intindem peste prajitura. Peste frisca presaram ciocolata rasa.
Taiem cu un cutit trecut prin apa rece.
Pofta buna si spor la incercat reteta ! 🙂
Sursa mea : http://cakehouse.ro/kinder-bueno/
Please follow and like us:
Super delicioasa! Si usor de facut 🙂
arata excelent, am s-o incerc si eu !
Arata bine si este foarte buna
Am facut prajitura si mi-a iesit excelent. Am mancat-o prima data la o prietena si am cerut reteta. Ea mi-a zis de site-ul tau.
Eu am injumatatit cantitatile sa nu fie prea mult, si mi-a iesit totul cum trebuia!
Felicitari si multumim!
Ma bucur ca ai incercat reteta ! 🙂 Multumesc pentru apreciere .
Cele 2 linguri de ulei cand se pun?
dupa zahar. am modificat si in reteta .
mersi mult:)
Foarte buna.Am incercat multe din prajiturile si torturile tale si toate au iesit foarte bune si aspectuoase.
multumesc de aprecieri ! 🙂
Eu am incercat reteta de mai multe ori. E supeeer!!!
multumesc 🙂
E foarte buna. Felicitari pentru retete. Am incercat mai multe si de atunic te urmaresc mereu. De ce nu mai putem lista retetele ?
multumesc 🙂 incerc sa rezolv problema cat de curand.
Biscuitii nu trebuie inmuiati in prealabil? Ce fel de biscuiti recomandati? Cat % grasime sa aiba untul? Multumesc! 🙂
Am facut prajitura! Este foarte buna! Eu am insiropat biscuitii cu cafea pentru ca trebuia sa servesc prajitura in ziua in care am facut-o. Multumesc frumos pentru reteta!
Cu mult drag 🙂 si multumesc si eu ca ma urmariti 🙂