Tort Egiptean
 
 
3 Foi : 
6 albusuri
6 lg zahar
1,5 lg faina
120 g nuci macinate ( alune )
 
Crema 1 :  
6 galbenusuri
6 lg zahar
340 ml lapte
2 lg amidon alimentar ( faina )
170 g unt esenta de vanilie
 
Crema 2 : 
150 g zahar
200 ml frisca
120 nuci macinate mai mare
 
Mod de preparare :
       Foi :   se imparte compozitia in 3 si se coc 3 foi astfel: 2 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam cele 2 lg de zahar si mixam pana se intareste spuma ; amestecam  40 g nuci cu 1/2 lg faina si o turnam peste albusurile batute spuma tare , amestecand cu o lingura .
 
 
       Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu (d=23 cm ) tapetata cu hartie de copt si coacem la 160 grade Celsius,  circa 20-25 minute fiecare foaie; repetam de inca 2 ori .
 
 
 
       Crema 1:  intr-o craticioara amestecam cele 6 galbenusuri cu zaharul, adaugam amidonul si laptele treptat, amestecand intr-una, apoi punem craticioara pe foc mediu si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.
 
 
 
 
 
       Untul il mixam putin, iar in el punem cate o lingura din crema racita, amestecand pana la omogenizare .  Crema o impartim in 3.
 
 
 
       Crema 2 :  punem zaharul intr- o cratita pe foc si il lasam sa se topeasca, amestecand din cand in cand; zaharul topit il turnam in fir subtire intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il lasam sa se raceasca, dupa care il asezam intre 2 folii si il batem cu sucitorul (eu l-am maruntit zaharul caramelizat cu robotul cu care am maruntit si nucile). Batem frisca tare si in ea incorporam nucile maruntite mai mare si zaharul caramelizat, maruntit si el. Crema 2 o impartim in 3.
 
 
 
 
Asamblare :  Foaie-1/3 crema1-1/3 crema2 si repetam de inca 2 ori.
 
 
 
 
 
 
 
 
Si pozele vechi 🙂
 
 
 
 
 
Suuper bun si delicios! 🙂
 
Sursa mea : http://www.haisagatim.ro/2009/03/tort-egiptean.html

9 Comentarii

  1. Craita

    imi pare tare bine ca ti-am descoperit blogul,mi se pare foarte interesant:)

    Răspuns
  2. Explora Cuisine

    Foarte frumos ai expus reteta acestui tort, l-am facut si eu mai demult, doar ca nu am pozat decat la final 🙂 o sa il refac cu prima ocazie!

    Răspuns
  3. mirela

    Imi place cum ti-a iesit,eu inca nu l-am facut,este in asteptare,,,,pupp!!

    Răspuns
  4. miremirc

    Trebuie sa-l faci ptr ca este foarte gustos 🙂

    Răspuns
  5. alinutzika

    ce bine arata!
    Te-am trecut in listuta mea de blogroll, ca sa te pot urmari mai usor. Daca iti face placere, viziteaza si blogul meu.

    Răspuns
  6. Timea

    Pare un tort tare gustos! si arata si bine.

    Răspuns
  7. miremirc

    Chiar este un tort gustos 😛 Mersi de vizita !

    Răspuns
  8. aura carolina

    Arata absolut delicios ..am sa-l probez sa-l fac ,cu siguranta

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...