Cuburi cu nuci

Cuburi cu nuci

Cuburi cu nuci

Crema :

6 galbenusuri

150 g zahar

4 lg amidon alimentar

450 ml lapte

1 fiola esenta de vanilie

200 g unt (80%)

 

Bezea cu nuci :

6 albusuri

150 g zahar

2 lg faina

150 g nuci prajite si macinate

1 lgt praf de copt

 

Glazura :

300 ml smantana pentru frisca 35%

4 lg zahar pudra

 

Decor :

75 g nuci prajite si macinate

Mod de preparare Cuburi cu nuci :

Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul alimentar, laptele rece si punem pe foc pana se ingroasa, amestecand mereu. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul il mixam spuma; peste el adaugam cate 1 lg din crema racita pana o terminam, iar la final esenta de vanilie.

Bezea cu nuci : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, iar la urma adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile prajite si macinate. Compozitia o coacem in tava (25×35 cm) , in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20-25 minute.

Asamblare : bezea nuci-crema-glazura (mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine spumoasa).

Dam prajitura la frigider pentru circa 4 ore sau de seara pana dimineata, apoi o decoram cu frisca (smantana pentru frisca si zaharul le mixam spuma).

Feliem cu un cutit bine ascutit.

Cuburi cu nuci

Cuburi cu nuci

 

Spor la prajiturit !Spor la prajiturit ! 🙂

Spor la prajiturit ! 🙂

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6