Cuburi cu nuci
Crema :
6 galbenusuri
150 g zahar
4 lg amidon alimentar
450 ml lapte
1 fiola esenta de vanilie
200 g unt (80%)
Bezea cu nuci :
6 albusuri
150 g zahar
2 lg faina
150 g nuci prajite si macinate
1 lgt praf de copt
Glazura :
300 ml smantana pentru frisca 35%
4 lg zahar pudra
Decor :
75 g nuci prajite si macinate
Mod de preparare Cuburi cu nuci :
Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul alimentar, laptele rece si punem pe foc pana se ingroasa, amestecand mereu. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul il mixam spuma; peste el adaugam cate 1 lg din crema racita pana o terminam, iar la final esenta de vanilie.
Bezea cu nuci : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, iar la urma adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile prajite si macinate. Compozitia o coacem in tava (25×35 cm) , in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20-25 minute.
Asamblare : bezea nuci-crema-glazura (mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine spumoasa).
Dam prajitura la frigider pentru circa 4 ore sau de seara pana dimineata, apoi o decoram cu frisca (smantana pentru frisca si zaharul le mixam spuma).
Feliem cu un cutit bine ascutit.
Spor la prajiturit !Spor la prajiturit ! 🙂
Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii