Tort cu nuci si bezea
Bezea :
10 albusuri
un praf de sare
10 lg zahar
2 lg cu varf de faina
200 g nuci prajite si tocate
Crema :
10 galbenusuri
250 g zahar
3 lg apa
400 g unt
3 lg cu varf de ness
coaja rasa de la 1 lamaie
2 lg zeama de lamaie
Decor :
80 g ciocolata Milka dessert tocata grosier
Mod de preparare Tort cu nuci si bezea :
Bezea : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 foi astefel : intr-un castron mixam spuma 5 albusuri cu un praf de sare, adaugam apoi 5 lg zahar, mixand pana se topeste . Cu o lingura incorporam1 lg cu varf de faina si 100 g nuci prajite si tocate grosier. Coacem bezeaua in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 15-20 minute.
Dupa ce s-a racit bezeaua, o taiem in 2 pe lungime. Obtinem 2 fasii de 10*30 cm . Procedam la fel si pentru a doua bezea.
Crema : mixam galbenusurile cu zaharul si apa pana isi dubleaza volumul si zaharul este topit. Punem pe baie de aburi, amestecand cu un tel pana obtinem o crema groasa. O lasam sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate 1 lg din crema de oua racita. Omogenizam, apoi impartim crema in 5 parti. 2 parti le amestecam treptat cu ness-ul dizolvat in 2 lg apa fiarta (lasam sa se raceasca, apoi folosim). In 3 parti ramase punem coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie treptat.
Asamblare : bezea- crema galbena-bezea-crema ness-bezea-crema galbena-bezea crema ness-imbracam in crema galbena. Lasam 1 lg crema galbena pentru decor si punem ciocolata tocata grosier printre moturile de crema galbena. (am avut oua de casa si din cauza aceasta a iesit crema atat de gabena :)) ).
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea : mama cumnatei mele Oriana. Multumesc Dna Marinela pentru reteta !:)
Alte retete cu nuci :
0 Comentarii