Prajitura fina cu krantz
Blat :
5 oua
125 g zahar
75 g faina
50 g amidon alimentar
1 vf cutit praf de copt
un praf de sare
4 lg apa fiarta
Crema :
40 g amidon alimentar
400 ml lapte
80 g zahar
esenta de vanilie
200 g unt
200 ml frisca lichida
Krantz :
80 g nuci (prajite)
80 g zahar
dulceata de capsuni (1 borcanel)
Mod de preparare Prajitura fina cu krantz :
Blat : Mixam galbenusurile cu apa fiarta (cate o lingura pe rand ), apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste. Peste ele adaugam albusurile batute spuma cu praful de sare, (cu o lingura incorporam)apoi faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Coacem in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, la 200 grade Celsius, circa 12 minute.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 3.
Crema : Amidonul il dizolvam in 100 ml alpte rece. Restul de 300 ml lapte plus zaharul il punem intr-o craticioara, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba, apoi adaugam amidonul dizolvat . Amestecam cu un tel pana se ingroasa crema. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Unul il mixam spuma si in el adaugam cate o lingura din crema racita. Incorporam apoi frisca batuta spuma. Crema o impartim in 3.
Krantz : nucile (prajite sau nu) le adaugam peste zaharul caramelizat, apoi le intindem pe o hartie de copt. lasam sa se raceasca, apoi le maruntim cu robotul.
Asamblare : am uns cele 3 blaturi cu dulceata de capsuni (eu am folosit blenderul vertical pentru a terciui capsunile), apoi cu crema, iar pe ultimul blat am presarat krantzul.
Lasam prajitura la rece de seara pana dimineata sau minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit bine ascutit.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa : http://www.delicatesa.ro/retete/prajitura-fina-cu-krantz-1903
Alte retete cu krantz :
0 Comentarii