Prajitura fina cu krantz

Prajitura fina cu krantz

Prajitura fina cu krantz

 

Blat :

5 oua

125 g zahar

75 g faina

50 g amidon alimentar

1 vf cutit praf de copt

un praf de sare

4 lg apa fiarta

 

Crema :

40 g amidon alimentar

400 ml lapte

80 g zahar

esenta de vanilie

200 g unt

200 ml frisca lichida

 

Krantz :

80 g nuci (prajite)

80 g zahar

 

dulceata de capsuni (1 borcanel)

 

Mod de preparare Prajitura fina cu krantz :

 Blat : Mixam galbenusurile cu apa fiarta (cate o lingura pe rand ), apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste. Peste ele adaugam albusurile batute spuma cu praful de sare, (cu o lingura incorporam)apoi faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Coacem in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, la 200 grade Celsius, circa 12 minute.

DSC_0143 DSC_0144 DSC_0146 DSC_0147 DSC_0148 DSC_0151

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 3.

Crema : Amidonul il dizolvam in 100 ml alpte rece. Restul de 300 ml lapte plus zaharul il punem intr-o craticioara, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba, apoi adaugam amidonul dizolvat . Amestecam cu un tel pana se ingroasa crema. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

DSC_0152

Unul il mixam spuma si in el adaugam cate o lingura din crema racita. Incorporam apoi frisca batuta spuma. Crema o impartim in 3.

DSC_0156 DSC_0157

 Krantz : nucile (prajite sau nu) le adaugam peste zaharul caramelizat, apoi le intindem pe o hartie de copt. lasam sa se raceasca, apoi le maruntim cu robotul.

DSC_0155

 Asamblare : am uns cele 3 blaturi cu dulceata de capsuni (eu am folosit blenderul vertical pentru a terciui capsunile), apoi cu crema, iar pe ultimul blat am presarat krantzul.

DSC_0158

Prajitura fina cu krantz

Lasam prajitura la rece de seara pana dimineata sau minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit bine ascutit.

Prajitura fina cu krantz

Prajitura fina cu krantz

Prajitura fina cu krantz

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://www.delicatesa.ro/retete/prajitura-fina-cu-krantz-1903

 

Alte retete cu krantz :

Prajitura Krantz cu lamaie

Tort Krantz

 

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela Bezea : 5 albusuri 200 g zahar 150 g nuci macinate   Crema : 5 galbenusuri 100 g zahar 2 lg faina 200 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80% coaja rasa si zeama de la 1 lamaie   Mod de preparare Prajitura Gabriela : Bezea : intr-un...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7