Tort Krantz
Blat nuci :
8 oua
160 g zahar
100 g nuci macinate
160 g faina
Crema :
4 oua
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
50 ml lapte
300 g unt
1/2 crocant nuci
Crocant nuci :
150 g zahar
150 g nuci macinate
Sirop :
200 ml apa
2 lg zahar
rom
Mod de preparare Tort Krantz :
Blat nuci : intr-un castron mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma, galbenusurile pe rand, iar la final adaugam faina amestecata cu nucile macinate .
Compozitia o intindem intr-o forma rotunda de tort (d=25 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor. Dupa ce blatul s-a racit , taiem tortul pe orizontala de 2 ori ; obtinem 3 foi de tort.
Crema : mixam spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam laptele si punem pe baie de aburi crema pana se intareste putin. O lasam sa se raceasca.
Untul la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema de oua racita.
Crocant nuci : caramelizam zaharul intr-o craticioara, apoi adaugam nucile intregi si amestecam bine. Nucile caramelizate le intindem pe o foaie de copt si le lasam sa se raceasca, apoi le punem in robot si le mixam .
Jumatate din crocant il punem in crema, iar cu restul imbracam tortul.
Sirop : amestecam bine cele 3 ingrediente.
Asamblare tort : 1/3 blat insiropat-1/3 crema-1/3 blat insiropat-1/3 crema-1/3 blat insiropat-1/3 crema-crocant nuci.
Inainte de a aseza blatul pe farfurie, punem 4 fasii de hartie de copt sau folie aluminiu.
Pentru a imbraca tortul in crocant, luam tortul in mana stanga si cu mana drepata tapetam cu crocant mai intai marginile tortului, apoi partea superioara. Dupa ce am imbracta tortul in crocant, luam hartia de copt de sub el (la mine folia de aluminiu).
Dam tortul la frigider pentru minim 4 ore (eu l-am lasat de seara pana dimineata), apoi putem taia si servi.
Excelent tort ! 🙂
Mersi Gabriela din nou !
Sursa : http://gabrielacuisine.ro/tort-krantz/
Please follow and like us:
Ti-a iesit super! eu l-am facut dreptunghiular :-), oricum ar fi e foarte bun, si cred ca este o idee buna sa-l insiropezi, data viitoare il insiropez si eu!
la blat nu folosim si galbenusuri, doar albusuri? la ingrediente se specifica 8 oua, la modul de preparare se mentioneaza doar albusurile, iar in foto parca se vede un galbenus peste bezea. cum e? multumesc!