Prajitura Krantz cu lamaie

Prajitura Krantz cu lamaie

Prajitura Krantz cu lamaie

 
 
Blat :
8 oua
un praf de sare
10 lg zahar
150 ml ulei
225 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
coaja rasa de la 1 lamaie
 
Crema
5 lg amidon
600 ml lapte
200 g zahar
zeama de la 1 lamaie 
250 g unt (80-82%)
 
Sirop :
250 ml apa
100 g zahar
1 fiola esenta de vanilie
 
Kranzt:
150 g zahar
1 ceasca nuci
 
Mod de preparare Prajitura Krantz cu lamaie :
 
        Blat : Intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea tare.
       Separat, mixam galbenusurile cu uleiul, ca la maionaza.
Peste albusuri adaugam galbenusurile de mai sus, faina amestecata cu praful de copt (cernuta) si coaja rasa de lamaie. Omogenizam cu o lingura si coacem prajitura in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, circa 20-25 min, la 180 grade Celsius.
  
 
 
   
       Lasam blatul sa se raceasca in tava, apoi il scoatem si il taiem in 2.
  
 
       Sirop : fierbem apa cu zaharul, pe foc mediu, pana se topeste zaharul. Luam deoparte si adaugam esenta de vanilie, apoi lasam sa se raceasca.
       Krantz : topim zaharul, apoi adaugam nucile. Amestecam de cateva ori si le scoatem pe o hartie de copt pentru a se raci, apoi le tocam cu ajutorul robotului .
 
       Crema : amidonul il amestecam cu zaharul si cu putin lapte. Restul de lapte ramas il punem intr-o craticioara la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat in laptele rece si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc, adaugam zeama de lamaie si lasam 3-4 minute sa se racoreasca. Peste crema adaugam bucati din untul de la temperatura camerei, mixand bine dupa fiecare bucata incorporata.
  
 
 
  
               Asamblare : 1/2 blat insiropat-1/2 crema-1/2 krantz-1/2 blat insiropat-1/2 crema-1/2 krantz.
  
 
 
Prajitura Krantz cu lamaie
 
Prajitura Krantz cu lamaie
 
Prajitura Krantz cu lamaie
 
 
 
 
       Spor la pregatit reteta ! Foarte buna ! 🙂
 
Sursa : http://www.delicatesa.ro/retete/prajitura-cu-crema-de-vanilie-si-krantz-2103
Please follow and like us:
error5
fb-share-icon0
fb-share-icon20

3 Comentarii

  1. Camelia Juganaru

    Salut. Arata fantastic prajitura. Este preferata tatalui meu, pana acum nu m-am incumetat sa ii fac, dar cred ca anul acesta de Craciun o sa ii fac o surpriza.
    Toate cele bune!

    Răspuns
  2. mary

    as vrea sa fac prajitura, dar nu am nuca. oare merge si cu alune?

    Răspuns
    • miremirc

      merge cu alune, migdale … 🙂 mult spor !

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email5