Prajitura Krantz cu lamaie

Prajitura Krantz cu lamaie

Prajitura Krantz cu lamaie

 
 
Blat :
8 oua
un praf de sare
10 lg zahar
150 ml ulei
225 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
coaja rasa de la 1 lamaie
 
Crema
5 lg amidon
600 ml lapte
200 g zahar
zeama de la 1 lamaie 
250 g unt (80-82%)
 
Sirop :
250 ml apa
100 g zahar
1 fiola esenta de vanilie
 
Kranzt:
150 g zahar
1 ceasca nuci
 
Mod de preparare Prajitura Krantz cu lamaie :
 
        Blat : Intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea tare.
       Separat, mixam galbenusurile cu uleiul, ca la maionaza.
Peste albusuri adaugam galbenusurile de mai sus, faina amestecata cu praful de copt (cernuta) si coaja rasa de lamaie. Omogenizam cu o lingura si coacem prajitura in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, circa 20-25 min, la 180 grade Celsius.
  
 
 
   
       Lasam blatul sa se raceasca in tava, apoi il scoatem si il taiem in 2.
  
 
       Sirop : fierbem apa cu zaharul, pe foc mediu, pana se topeste zaharul. Luam deoparte si adaugam esenta de vanilie, apoi lasam sa se raceasca.
       Krantz : topim zaharul, apoi adaugam nucile. Amestecam de cateva ori si le scoatem pe o hartie de copt pentru a se raci, apoi le tocam cu ajutorul robotului .
 
       Crema : amidonul il amestecam cu zaharul si cu putin lapte. Restul de lapte ramas il punem intr-o craticioara la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat in laptele rece si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc, adaugam zeama de lamaie si lasam 3-4 minute sa se racoreasca. Peste crema adaugam bucati din untul de la temperatura camerei, mixand bine dupa fiecare bucata incorporata.
  
 
 
  
               Asamblare : 1/2 blat insiropat-1/2 crema-1/2 krantz-1/2 blat insiropat-1/2 crema-1/2 krantz.
  
 
 
Prajitura Krantz cu lamaie
 
Prajitura Krantz cu lamaie
 
Prajitura Krantz cu lamaie
 
 
 
 
       Spor la pregatit reteta ! Foarte buna ! 🙂
 
Sursa : http://www.delicatesa.ro/retete/prajitura-cu-crema-de-vanilie-si-krantz-2103
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

3 Comentarii

  1. Camelia Juganaru

    Salut. Arata fantastic prajitura. Este preferata tatalui meu, pana acum nu m-am incumetat sa ii fac, dar cred ca anul acesta de Craciun o sa ii fac o surpriza.
    Toate cele bune!

    Răspuns
  2. mary

    as vrea sa fac prajitura, dar nu am nuca. oare merge si cu alune?

    Răspuns
    • miremirc

      merge cu alune, migdale … 🙂 mult spor !

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6