Prajitura cu cappuccino, frisca si napolitane

Blat :

8 oua

8 lg zahar

4 lg ulei

9 lg faina

 

Sirop :

250 ml apa

7 lgt zahar

5 lgt ness

7 lgt cappuccino cu aroma de rom

 

Crema :

400 ml crema de branza Philadelphia

400 ml smantana pentru frisca

7 lg zahar pudra

3 lgt gelatina

 

Decor :

100 g napolitane cu crema de cacao macinate

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul treptat, iar la urma faina cernuta. Amestecam cu o lingura, prin miscari circulare. Coacem  blatul in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute, in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Blatul rece il taiem in 2.

Sirop : punem apa cu zaharul la fiert, luam de pe foc si adaugam ness-ul si cappuccino. Lasam siropul sa se raceasca.

Crema : gelatina o hidratam in 100 ml apa rece, circa 15 minute, apoi o topim, fara sa o dam in clocot. Crema de branza o mixam si peste ea adaugam gelatina hidratata si topita. Peste adaugam smantana pentru frisca mixata spuma cu zaharul pudra. Omogenizam si impartim crema in 2.

 Asamblare : 1/2 blat insiropat-1/2 crema-1/2 blat insiropat-1/2 crema-napolitane cu crema de cacao macinate.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

O super delicioasa si rapida prajitura .

Spor la prajiturit ! 🙂

 

 Sursa 

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. KAPUĆINO KOLAČ - idealna365.info - […] Izvorni recept na rumunskom […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
538
2671
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest