Prajitura cu cappuccino, frisca si napolitane
Blat :
8 oua
8 lg zahar
4 lg ulei
9 lg faina
Sirop :
250 ml apa
7 lgt zahar
5 lgt ness
7 lgt cappuccino cu aroma de rom
Crema :
400 ml crema de branza Philadelphia
400 ml smantana pentru frisca
7 lg zahar pudra
3 lgt gelatina
Decor :
100 g napolitane cu crema de cacao macinate
Mod de preparare :
Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul treptat, iar la urma faina cernuta. Amestecam cu o lingura, prin miscari circulare. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute, in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Blatul rece il taiem in 2.
Sirop : punem apa cu zaharul la fiert, luam de pe foc si adaugam ness-ul si cappuccino. Lasam siropul sa se raceasca.
Crema : gelatina o hidratam in 100 ml apa rece, circa 15 minute, apoi o topim, fara sa o dam in clocot. Crema de branza o mixam si peste ea adaugam gelatina hidratata si topita. Peste adaugam smantana pentru frisca mixata spuma cu zaharul pudra. Omogenizam si impartim crema in 2.
Asamblare : 1/2 blat insiropat-1/2 crema-1/2 blat insiropat-1/2 crema-napolitane cu crema de cacao macinate.
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
O super delicioasa si rapida prajitura .
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu cappuccino :
0 Comentarii
Confirmări/Notificări