Prajitura cu cocos si crema cappuccino
Bezea cocos :
7 albusuri
7 lg zahar
100 g cocos
3 lg faina
2 plicuri zahar vanilat
1 plic praf de copt (10 g)
Blat :
5 oua
5 lg zahar
5 lg faina
1 plic praf de copt (10 g )
Crema cappuccino :
7 galbenusuri
200 g zahar
7 lg lapte
3 plicuri cappuccino de frisca
250 g unt (80%)
Decor:
ciocolata rasa, bilute ciocolata, cappuccino…
Mod de preparare :
Bezea cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea tare si lucioasa, iar la urma incorporam faina amestecata cu praful de copt si cocosul. Omogenizam cu ajutorul unei linguri. Intindem compozitia in tava (25*35 cm ) tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, pana cand pregatim blatul.
Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand si faina amestecata cu praful de copt (eu cred ca este suficient doar 5 g de praf de copt). Intindem peste bezeaua coapta pe jumatate. Dam din nou la cuptor, pentru inca circa 20 minute. Facem testul scobitorii.
Crema cappuccino : intr-o cratita de inox cu fund dublu punem ingredientele cu exceptia untului; le mixam circa 1 minut, apoi punem cratita pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa crema(circa 15 minute). Dam de pe foc, acoperim cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi peste el incorporam cate 1 lg din crema rece. Crema obtinuta o intindem peste blatul copt. Presaram praf de cappuccino sau ciocolata rasa…
Tinem prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 2-3 ore, apoi feliem si servim.
Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu cappuccino :
0 Comentarii