Prajitura cu cocos si crema cappuccino

DSC_1024

Bezea cocos :

7 albusuri

7 lg zahar

100 g cocos

3 lg faina

2 plicuri zahar vanilat

1 plic praf de copt (10 g)

 

Blat :

5 oua

5 lg zahar

5 lg faina

1 plic praf de copt (10 g )

 

Crema cappuccino :

7 galbenusuri

200 g zahar

7 lg lapte

3 plicuri cappuccino de frisca

250 g unt (80%)

 

Decor:

ciocolata rasa, bilute ciocolata, cappuccino…

 

Mod de preparare :

Bezea cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea tare si lucioasa, iar la urma incorporam faina amestecata cu praful de copt si cocosul. Omogenizam cu ajutorul unei linguri. Intindem compozitia in tava (25*35 cm ) tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, pana cand pregatim blatul.

DSC_0002 DSC_0988

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand si faina amestecata cu praful de copt (eu cred ca este suficient doar 5 g de praf de copt). Intindem peste bezeaua coapta pe jumatate. Dam din nou la cuptor, pentru inca circa 20 minute. Facem testul scobitorii.

DSC_0988

Crema cappuccino : intr-o cratita de inox cu fund dublu punem ingredientele cu exceptia untului; le mixam circa 1 minut, apoi punem cratita pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa crema(circa 15 minute). Dam de pe foc, acoperim cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca.

DSC_0989

 

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi peste el incorporam cate 1 lg din crema rece. Crema obtinuta o intindem peste blatul copt. Presaram praf de cappuccino sau ciocolata rasa…

DSC_0991

Tinem prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 2-3 ore, apoi feliem si servim.

DSC_0994

DSC_1004

DSC_1024 DSC_1052

Spor la prajiturit !! 🙂

Sursa : https://bettykitchen.wordpress.com/2012/03/23/prajitura-cu-crema-de-cappuccino/

 

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...