Rol banana cappuccino

Rol banana cappuccino

656x437_rol-bananacappuccino-140795

Blat :
4 oua
200 g zahar
75 g faina
75 g amidon
4 lg apa rece
2 lg cacao
1 lgt praf de copt

Crema :
500 g mascarpone
250 g smantana pentru frisca
1/2 plic gelatina granule (5g)
8 lg zahar
1 fiola esenta de vanilie
4 lg cappuccino instant
2 banane

Decor :
50 g ciocolata rasa

 

Mod de preparare Rol banana cappuccino :

Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam treptat zaharul, apoi apa lingura cu lingura, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cele 2 lg de cacao.

656x437_rol-bananacappuccino-140784

Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la copt cam 20 de minute; facem testul cu scobitoarea pentru siguranta.

656x437_rol-bananacappuccino-140785

656x437_rol-bananacappuccino-140786

Pe un prosop curat presaram 1 lg de zahar si asa cald blatul il rulam strans in prosp; il lasam asa pana se raceste.

Pentru crema : hidratam gelatina in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care o topim pe foc mic, fara sa o fierbem, pentru a nu-i strica proprietatile. Cappuccino il dizolvam in 50 ml apa fiarta si il lasam sa se raceasca.
Intre timp, batem frisca spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam cappuccino dizolvat si racit si adaugam mascarpone. in gelatina topita adaugam o lingura din crema, omogenizam, mai adaugam inca o lingura de crema, omogenizam din nou si amestecam cu toata crema.

656x437_rol-bananacappuccino-140789

Blatul de cacao il scoatem din prosop si il asezam pe tava pe care va ramane. Peste el intindem uniform jumatate din crema, iar in mijloc asezam 2 banane decojite si rulam la loc blatul .

656x437_rol-bananacappuccino-140790 Rol banana cappuccino

Cu restul de crema imbracam toata rulada si trasam dungi cu ajutorul unei furculite .

Decoram cu ciocolata rasa sau fiecare dupa imaginatie… 🙂

Rol banana cappuccino Rol banana cappuccino

Rol banana cappuccino

Spor la prajiturit !
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

5 Comentarii

  1. Andreea Dianu

    Foarte bine arata, si imi plac la nebunie bananele 😛

    Răspuns
  2. Laura Nechita

    Ce reteta interesanta si ce bine arata! Felicitari si sper sa imi reuseasca si mie :))

    Răspuns
  3. Mirela Goleanu

    Laura : nu are ce sa nu iti reuseasca 🙂 Se face foarte simplu 🙂 Sa imi dai si mie de veste cand ai facut rolul .Te pup !

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6