Rol banana-cappuccino
656x437_rol-bananacappuccino-140795

Blat :
4 oua
200 g zahar
75 g faina
75 g amidon
4 lg apa rece
2 lg cacao
1 lgt praf de copt

Crema :
500 g mascarpone
250 g smantana pentru frisca
1/2 plic gelatina granule (5g)
8 lg zahar
1 fiola esenta de vanilie
4 lg cappuccino instant
2 banane

Decor :
50 g ciocolata rasa

 

Mod de preparare :
Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam treptat zaharul, apoi apa lingura cu lingura, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cele 2 lg de cacao.

656x437_rol-bananacappuccino-140784

Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la copt cam 20 de minute; facem testul cu scobitoarea pentru siguranta.

656x437_rol-bananacappuccino-140785

656x437_rol-bananacappuccino-140786

Pe un prosop curat presaram 1 lg de zahar si asa cald blatul il rulam strans in prosp; il lasam asa pana se raceste.

Pentru crema : hidratam gelatina in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care o topim pe foc mic, fara sa o fierbem, pentru a nu-i strica proprietatile. Cappuccino il dizolvam in 50 ml apa fiarta si il lasam sa se raceasca.
Intre timp, batem frisca spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam cappuccino dizolvat si racit si adaugam mascarpone. in gelatina topita adaugam o lingura din crema, omogenizam, mai adaugam inca o lingura de crema, omogenizam din nou si amestecam cu toata crema.

656x437_rol-bananacappuccino-140789

Blatul il scoatem din prosop si il asezam pe tava pe care va ramane. Pe el intindem uniform jumatate din  crema, iar in mijloc asezam 2 banane decojite si rulam la loc blatul .

656x437_rol-bananacappuccino-140790 656x437_rol-bananacappuccino-140791

Cu restul de crema imbracam toata rulada.

Decoram cu ciocolata rasa sau fiecare dupa imaginatie… 🙂

656x437_rol-bananacappuccino-140792 656x440_rol-bananacappuccino-140793

656x437_rol-bananacappuccino-140795

5 Comentarii

  1. Andreea Dianu

    Foarte bine arata, si imi plac la nebunie bananele 😛

    Răspuns
  2. Laura Nechita

    Ce reteta interesanta si ce bine arata! Felicitari si sper sa imi reuseasca si mie :))

    Răspuns
  3. Mirela Goleanu

    Laura : nu are ce sa nu iti reuseasca 🙂 Se face foarte simplu 🙂 Sa imi dai si mie de veste cand ai facut rolul .Te pup !

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...