Prajitura cu branza si ciocolata

 

DSC_0079

Blat :

6 oua

un praf de sare

150 g zahar

50 ml ulei

1/2 plic praf de copt

50 g cacao

6 lg faina

 

Umplutura :

750 g branza de vaci grasa

250 g unt (80%)

200 g zahar pudra

coaja rasa de la 1/2 lamaie mare

 

Glazura :

125 g unt

100 g zahar pudra

20 g cacao

1 lg amidon alimentar

 

Mod de preparare :

   Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste. Cu o lingura amestecam albusurile spuma, cu galbenusurile amestecate cu uleiul (ca la maioneza), apoi faina amestecata cu praful de cacao si pudra de cacao (cernute). Coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

DSC_0018 DSC_0019 DSC_0022 DSC_0023

 

 Umplutura : untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam zaharul pudra. Adaugam branza de vaci si coaja rasa de lamaie. Intindem peste blat.

DSC_0024 DSC_0025

Glazura : punem untul la topit intr-o craticioara, adaugam apoi zaharul pudra; dupa ce omogenizam adaugam pudra de cacao amestecata cu amidonul. Amestecam cu un tel, pe foc mic, (pana cand observam ca am obtinut o glazura lucioasa si putin mai groasa). Glazura o intindem peste umplutura de branza de vaci. (Eu m-am grabit si am turnat-o cam aiurea, dar cu putina rabdare se poate intinde uniform).

DSC_0026 DSC_0027 DSC_0028 DSC_0029

Dam la rece cat sa se intareasca glazura si putem servi. se feliaza cu un cutit trecut prin apa fiarta.

DSC_0043

 

DSC_0079

 

Delicioasa ! 🙂

 

Sursa : http://www.retetepentrutine.ro/reteta/prajitura-cu-branza-dulce

 

 

1 Comentariu

  1. Aurelia

    Lipseste cantitatea de faina

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
585
1990
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest