Prajitura cu branza si ciocolata
Blat :
6 oua
un praf de sare
150 g zahar
50 ml ulei
1/2 plic praf de copt
50 g cacao
6 lg faina
Umplutura :
750 g branza de vaci grasa
250 g unt (80%)
200 g zahar pudra
coaja rasa de la 1/2 lamaie mare
Glazura :
125 g unt
100 g zahar pudra
20 g cacao
1 lg amidon alimentar
Mod de preparare Prajitura cu branza si ciocolata :
Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste. Cu o lingura amestecam albusurile spuma, cu galbenusurile amestecate cu uleiul (ca la maioneza), apoi faina amestecata cu praful de cacao si pudra de cacao (cernute). Coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.
Umplutura : untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam zaharul pudra. Adaugam branza de vaci si coaja rasa de lamaie. Intindem peste blat.
Glazura : punem untul la topit intr-o craticioara, adaugam apoi zaharul pudra; dupa ce omogenizam adaugam pudra de cacao amestecata cu amidonul. Amestecam cu un tel, pe foc mic, (pana cand observam ca am obtinut o glazura lucioasa si putin mai groasa). Glazura o intindem peste umplutura de branza de vaci. (Eu m-am grabit si am turnat-o cam aiurea, dar cu putina rabdare se poate intinde uniform).
Dam la rece cat sa se intareasca glazura si putem servi. se feliaza cu un cutit trecut prin apa fiarta.
Delicioasa ! 🙂
Sursa : http://www.retetepentrutine.ro/reteta/prajitura-cu-branza-dulce
Alte retete cu branza de vaci :
Lipseste cantitatea de faina