Prajitura cu branza de vaci si bezea

Prajitura cu branza de vaci si bezea

Prajitura cu branza de vaci si bezea

Aluat fraged :
80 g unt
80 g zahar
200 g faina
1 ou
1 lgt praf de copt

Umplutura :
3 galbenusuri
1 ou
200 g zahar
100 g ulei
2 plicuri zahar vanilat
500 g branza de vaci
1 plic budinca de vanilie (40 g)
500 ml lapte

Glazura :
3 albusuri
3 lg zahar

Mod de preparare Prajitura cu branza de vaci si bezea  :

Aluat : amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat; aluatul il intindem cu degetele in tava (25*35 cm), apoi turnam umplutura.

Pentru umplutura : mixam oul cu galbenusurile, cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam uleiul treptat ( ca la maioneza ), branza de vaci si laptele amestecat cu budinca de vanilie (1 plic budinca de vanilie de la Dr. Oetker ).

Aceasta crema care este foarte moale o turnam peste aluatul fraged si dam la cuptor, la 180 grade Celsius, circa 20 minute (pana cand umplutura prinde consistenta).

Pentru glazura : mixam albusurile tare, punem si zaharul , mixand in continuare pana se dizolva zaharul.

Aceasta bezea o punem peste prajitura coapta si mai lasam in cuptor prajitura pentru 10 minute.

Prajitura cu branza de vaci si bezea
Prajitura cu branza de vaci si bezea
Prajitura cu branza de vaci si bezea

Se portioneaza dupa ce s-a racit complet.

Super mega delicioasa !!

Sursa mea :  caietul vechi cu retete al mamei  🙂

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Delicious Flavours

    Imi plac foarte mult prajiturile cu branza, iar cand sunt acoperite cu bezea…o nebunie! 🙂
    Duminica placuta, te pup!

    Răspuns
  2. Sara & Miki

    Imi place prajitura ta. Tava e mare dupa cum se vede, asa ca pot servi chiar doua bucati. Pup!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Lemon curd tiramisu

Lemon curd tiramisu

Lemon curd tiramisu   Lemon curd : 100 ml zeama de lamaie 100 g zahar 2 oua 75 g unt 80%   Crema : 3 galbenusuri 6 lg zahar ( sau zahar pudra ) 500 g mascarpone 250 ml smantana pentru frisca 30%   300 ml espresso tare 300 g piscoturi   Mod de...

Tiramisu Brownies

Tiramisu Brownies

Tiramisu Brownies Brownies : 150 g ciocolata neagra 50% 30 g cacao 220 g unt 80% 4 oua mari (sau 5 oua mici) 130 g zahar 120 g zahar brun 100 g faina   18 piscoturi 250 ml espresso neandulcit   Crema : 250 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 80 g...

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella Blat : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 7 lg faina   Crema nutella : 300 g nutella 120 g migdale prajite macinate   Crema frisca : 660 ml smantana pentru frisca 30% 4 lgt gelatina granulata 80-100 ml apa rece 80 g zahar pudra  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11