Prajitura cu branza de vaci si bezea
IMG_8921

Aluat fraged :
80 g unt
80 g zahar
200 g faina
1 ou
1 lgt praf de copt

Umplutura :
3 galbenusuri
1 ou
200 g zahar
100 g ulei
2 plicuri zahar vanilat
500 g branza de vaci
1 plic budinca de vanilie (40 g)
500 ml lapte

Glazura :
3 albusuri
3 lg zahar

Mod de preparare:
Aluat : amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat; aluatul il intindem cu degetele in tava (25*35 cm), apoi turnam umplutura.

Pentru umplutura : mixam oul cu galbenusurile, cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam uleiul treptat ( ca la maioneza ), branza de vaci si laptele amestecat cu budinca de vanilie (1 plic budinca de vanilie de la Dr. Oetker ).

Aceasta crema care este foarte moale o turnam peste aluatul fraged si dam la cuptor, la 180 grade Celsius, circa 20 minute (pana cand umplutura prinde consistenta).

Pentru glazura : mixam albusurile tare, punem si zaharul , mixand in continuare pana se dizolva zaharul.

Aceasta bezea o punem peste prajitura coapta si mai lasam in cuptor prajitura pentru 10 minute.

Picture-197
IMG_8921

Se portioneaza dupa ce s-a racit complet.

Super mega delicioasa !!

Sursa mea :  caietul vechi cu retete al mamei  🙂

2 Comentarii

  1. Delicious Flavours

    Imi plac foarte mult prajiturile cu branza, iar cand sunt acoperite cu bezea…o nebunie! 🙂
    Duminica placuta, te pup!

    Răspuns
  2. Sara & Miki

    Imi place prajitura ta. Tava e mare dupa cum se vede, asa ca pot servi chiar doua bucati. Pup!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1080
963
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest