Prajitura cu branza de vaci si bezea
Aluat fraged :
80 g unt
80 g zahar
200 g faina
1 ou
1 lgt praf de copt
Umplutura :
3 galbenusuri
1 ou
200 g zahar
100 g ulei
2 plicuri zahar vanilat
500 g branza de vaci
1 plic budinca de vanilie (40 g)
500 ml lapte
Glazura :
3 albusuri
3 lg zahar
Mod de preparare Prajitura cu branza de vaci si bezea :
Aluat : amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat; aluatul il intindem cu degetele in tava (25*35 cm), apoi turnam umplutura.
Pentru umplutura : mixam oul cu galbenusurile, cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam uleiul treptat ( ca la maioneza ), branza de vaci si laptele amestecat cu budinca de vanilie (1 plic budinca de vanilie de la Dr. Oetker ).
Aceasta crema care este foarte moale o turnam peste aluatul fraged si dam la cuptor, la 180 grade Celsius, circa 20 minute (pana cand umplutura prinde consistenta).
Pentru glazura : mixam albusurile tare, punem si zaharul , mixand in continuare pana se dizolva zaharul.
Aceasta bezea o punem peste prajitura coapta si mai lasam in cuptor prajitura pentru 10 minute.


Se portioneaza dupa ce s-a racit complet.
Super mega delicioasa !!
Sursa mea : caietul vechi cu retete al mamei 🙂
Imi plac foarte mult prajiturile cu branza, iar cand sunt acoperite cu bezea…o nebunie! 🙂
Duminica placuta, te pup!
Imi place prajitura ta. Tava e mare dupa cum se vede, asa ca pot servi chiar doua bucati. Pup!