Prajitura cu branza de vaci si bezea

Prajitura cu branza de vaci si bezea

Prajitura cu branza de vaci si bezea

Aluat fraged :
80 g unt
80 g zahar
200 g faina
1 ou
1 lgt praf de copt

Umplutura :
3 galbenusuri
1 ou
200 g zahar
100 g ulei
2 plicuri zahar vanilat
500 g branza de vaci
1 plic budinca de vanilie (40 g)
500 ml lapte

Glazura :
3 albusuri
3 lg zahar

Mod de preparare Prajitura cu branza de vaci si bezea  :

Aluat : amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat; aluatul il intindem cu degetele in tava (25*35 cm), apoi turnam umplutura.

Pentru umplutura : mixam oul cu galbenusurile, cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam uleiul treptat ( ca la maioneza ), branza de vaci si laptele amestecat cu budinca de vanilie (1 plic budinca de vanilie de la Dr. Oetker ).

Aceasta crema care este foarte moale o turnam peste aluatul fraged si dam la cuptor, la 180 grade Celsius, circa 20 minute (pana cand umplutura prinde consistenta).

Pentru glazura : mixam albusurile tare, punem si zaharul , mixand in continuare pana se dizolva zaharul.

Aceasta bezea o punem peste prajitura coapta si mai lasam in cuptor prajitura pentru 10 minute.

Prajitura cu branza de vaci si bezea
Prajitura cu branza de vaci si bezea
Prajitura cu branza de vaci si bezea

Se portioneaza dupa ce s-a racit complet.

Super mega delicioasa !!

Sursa mea :  caietul vechi cu retete al mamei  🙂

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Delicious Flavours

    Imi plac foarte mult prajiturile cu branza, iar cand sunt acoperite cu bezea…o nebunie! 🙂
    Duminica placuta, te pup!

    Răspuns
  2. Sara & Miki

    Imi place prajitura ta. Tava e mare dupa cum se vede, asa ca pot servi chiar doua bucati. Pup!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6