Ingrediente :
1 l lapte
150 g gris
100 g unt
250 g branza de vaci
1 lgt gem de caise
1 lgt dulceata din coji de portocale
5 oua
50 g faina
2 lgt esenta vanilie
1 lg rom
1/4 lgt sare
200 g zahar
3 lg zahar pudra pentru decor
bilute de zahar colorate …
Mod de preparare :
Punem laptele la fiert cu sarea, apoi adaugam grisul in ploaie, amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase, timp de 5 minute. Lasam grisul sa se raceasca , apoi adaugam untul, branza de vaci, gemul de caise, dulceata din coji de portocale, galbenusurile de ou, faina, esenta de vanilie.
Separat, batem albusurile de ou spuma tare, apoi adaugam zaharul si rom-ul. Rasturnam peste crema de gris de mai sus, omogenizam, amestecand cu o lingura.
Punem compozitia obtinuta intr-o forma tapetata cu hartie de copt. (24*24 cm).
Dam la cuptor budinca pentru circa 40-60 minute, la foc mijlociu. Nu deschidem cuptorul primele 30 de minute.
Pudram cu zahar pudra apoi servim fierbinte . Este foarte buna si rece sau reancalzita.
Pentru cine nu are o forma cu pereti detasabili, poate folosi o forma normala, apoi dupa ce budinca este coapta, o rastoarna invers pe un platou si o pudreaza cu zahar pudra .
Rapida si delicioasa. 🙂
Incercati-o cu incredere pentru ca este fooarte buna 😛
Numai retete una si una gasesc la tine, felicitari!!!
Te pup!
wooow! sa stii ca o s-o incerc. arata prea bine ca sa treaca neobservata!
Daca-i vorba de branza de vaci,este super buna.Pup!