Lava cake (Vulcan de ciocolata)

DSC_0246

Ingrediente :

125 g unt (80%)

125 g ciocolata (70% )

125 g zahar pudra

3 oua

20 g faina

 

Mod de preparare :

Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul pe aburi sau intr-o craticioara de inox cu fund dublu. Luam de pe foc si adaugam zaharul pudra, omogenizam bine, apoi ouale intregi, omogenizam bine, iar la urma de tot adaugam faina.

6 forme de aluminiu le ungem cu putin unt, apoi in ele turnam din compozitia de ciocolata. Formele de aluminiu le asezam intr-o tava dreptunghiulara apoi le dam la copt, in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celisus, fix 12 minute.

DSC_0233 DSC_0234 DSC_0236 DSC_0238 DSC_0239

Rasturnam prajiturelele cat sunt fierbinti pe o farfurioara si decoram cu zahar pudra . Se servesc langa o cupa de inghetata . Lava cake trebuie sa fie tari la exterior si moi la interior.

DSC_0240 DSC_0263

DSC_0246

 

Absolut delicioase 🙂

Sursa mea : https://miremirc.ro/2014/08/02/le-moelleux-au-chocolat/ , doar ca am facut jumatate de portie, iar zaharul l-am inlocuit cu zahar pudra. Cine doreste poate adauga si esenta de vanilie in compozitie.

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei Aluat dospit : 250 g faina 3,5 g drojdie uscata (sau 13 g drojdie proaspata) 3 galbenusuri 50 g zahar 150 ml lapte caldut 15 ml ulei esenta de vanilie un praf de sare   gem de caise 300 g   Budinca de gris: 500 ml lapte 50 g zahar...

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni Aluat fraged :  450 g faina 4 galbenusuri 250 g unt rece 80% 1 lgt praf de copt 3 lg zahar pudra   Bezea : 6 albusuri 250 g zahar 60 g budinca de capsuni 50 ml ulei 300 g capsuni proaspete   Decor : zahar pudra   Mod de...

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza Blat : 4 oua 110 g unt topit 450 ml lapte 170 g zahar esenta de vanilie 450 g faina 2+1/2 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu   Umplutura : 180 g unt moale 80% 170 g zahar 1 lgt scortisoara 2 lg faina  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11