Prajitura Regina Maria
 
Blat :
5 oua
un praf de sare
5 lg zahar
5 lg faina
2 lg ulei
 
Bezea cu nuci :
6 albusuri
6 lg zahar
150 g nuci prajite si taiate
2 lg faina
 
Crema :
6 galbenusuri
10 lg zahar
6 lg lapte
2 lg faina
2 lg cacao
200 g unt
 
Decor :
30 g ciocolata alba
bilute de ciocolata etc
 
Mod de preparare :
      Blat : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand mereu, galbenusurile, uleiul treptat, iar la final faina. Omogenizam cu o lingura, cu miscari de jos in sus, de cateva ori.
 
 
 
Compozitia obtinuta o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 15-20 minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din tava.
 
 
 
 
 
       Bezea de nuci : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, iar la final nucile prajite si taiate amestecate cu faina. Intindem compozitia in aceeasi tava si dam la cuptor pentru 10-15 minute. Lasam sa se raceasca.
 
 
 
 
 
 
 
        Crema : mixam spuma galbenusurile cu zaharul, pana se albesc, adaugam laptele, faina si pudra de cacao. Omogenizam si punem pe aburi pana se ingroasa . Lasam crema sa se raceasca.
 
 
 
 
 
Untul ( 80-82 % grasime ) trebuie sa fie la temperatura camerei . Il mixam spuma , iar in el adaugam cate o lingura din crema de cacao racita. 
 
 
 
 
 
Eu am facut si un sirop pentru blat : 80 ml apa 2 lg zahar, 1 lg rom.Am fiert apa cu zaharul timp de 2 minute, am luat de pe foc si am adaugat rom-ul.
         Asamblare : blat insiropat-1/2 crema-bezea cu nuci-1/2 crema-decor.
 
 
 
  
Lasam prajitura la rece pentru 3 ore, apoi taiem cu un cutit trecut prin apa firbinte.
 
 
 
 
Reteta o am de la Tusa Cheta de la Sb. Te pup tusi !! 🙂
 
 

6 Comentarii

  1. diamond

    alta prajitura buna, deliciasa! 😀 abia astept sa fac din ele 😀 te pup

    Răspuns
  2. adnia

    o prajitura regala, cu adevarat!

    Răspuns
  3. Simona

    Doamne ce de bunatati faci…!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1313
464
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest