Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

 
Blat :
5 oua
un praf de sare
5 lg zahar
5 lg faina
2 lg ulei
 
Bezea cu nuci :
6 albusuri
6 lg zahar
150 g nuci prajite si taiate
2 lg faina
 
Crema :
6 galbenusuri
10 lg zahar
6 lg lapte
2 lg faina
2 lg cacao
200 g unt
 
Decor :
30 g ciocolata alba
bilute de ciocolata etc
 
Mod de preparare Prajitura Regina Maria :
      Blat : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand mereu, galbenusurile, uleiul treptat, iar la final faina. Omogenizam cu o lingura, cu miscari de jos in sus, de cateva ori.
 
 
 
Compozitia obtinuta o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 15-20 minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din tava.
 
 
 
 
 
       Bezea de nuci : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, iar la final nucile prajite si taiate amestecate cu faina. Intindem compozitia in aceeasi tava si dam la cuptor pentru 10-15 minute. Lasam sa se raceasca.
 
 
 
 
 
 
 
        Crema : mixam spuma galbenusurile cu zaharul, pana se albesc, adaugam laptele, faina si pudra de cacao. Omogenizam si punem pe aburi pana se ingroasa . Lasam crema sa se raceasca.
 
 
 
 
 
Untul ( 80-82 % grasime ) trebuie sa fie la temperatura camerei . Il mixam spuma , iar in el adaugam cate o lingura din crema de cacao racita. 
 
 
 
 
 
Eu am facut si un sirop pentru blat : 80 ml apa 2 lg zahar, 1 lg rom.Am fiert apa cu zaharul timp de 2 minute, am luat de pe foc si am adaugat rom-ul.
         Asamblare : blat insiropat-1/2 crema-bezea cu nuci-1/2 crema-decor.
 
 
 
Prajitura Regina Maria
  
Lasam prajitura la rece pentru 3 ore, apoi taiem cu un cutit trecut prin apa firbinte.
 
Prajitura Regina Maria
 
 
 
Reteta o am de la Tusa Cheta de la Sb. Te pup tusi !! 🙂
 
 
Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

6 Comentarii

  1. diamond

    alta prajitura buna, deliciasa! 😀 abia astept sa fac din ele 😀 te pup

    Răspuns
  2. adnia

    o prajitura regala, cu adevarat!

    Răspuns
  3. Simona

    Doamne ce de bunatati faci…!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10