Prajitura placinta miresei

Aluat dospit :
250 g faina
3,5 g drojdie uscata (sau 13 g drojdie proaspata)
3 galbenusuri
50 g zahar
150 ml lapte caldut
15 ml ulei
esenta de vanilie
un praf de sare
gem de caise 300 g
Budinca de gris:
500 ml lapte
50 g zahar
100 g gris
un praf de sare
3 oua
coaja rasa de la 1 lamaie
Bezea cu nuci :
3 albusuri
140 g zahar
5 lg nuci
Mod de preparare Prajitura placinta miresei :
Aluat dospit : intr-un castron cernem faina si adaugam restul ingredienteleor. Uleiul il punem dupa ce framantam aluatul si mai framantam pentru a-l incorpora bine. Lasam aluatul la dospit circa 40 minute.

Cernem faina pe masa de lucru, asezam aluatul si il intindem cu sucitorul. Daca mai trebuie faina pudram deasupra. Aluatul il asezam in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Budinca de gris : intr-o oala punem laptele cu zaharul si un praf de sare pana incepe laptele sa fiarba, apoi adaugam in ploaie grisul. Amestecam cu un tel pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca circa 5 minute, apoi adaugam cate 1 ou pe rand, amestecand bine. La urma punem coaja rasa de lamaie.


Peste aluat intindem gemul de casise, iar peste el budinca de gris.

Bezea de nuci : intr-un castron mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand bine, iar la urma incorporam nucile macinate. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Aceasta bezea o intindem peste budinca de gris.


Coacem prajitura in cuptorul preancalzit, la 180 grade Celsius, circa 35 minute, fara ventilatie.

Lasam prajitura sa se racoreasca, apoi o feliem .



Alte retete cu gris :
Sursa mea :




0 Comentarii