Prajitura Rudy

Foi: 
400 g faina,
250 g unt,
130 g zahar,
1 galbenus,
1 plic zahar vanilat,
2 lg cacao

1 plic praf de copt (10 g)

Crema :
750 g branza de vaci grasa
3 oua, 1 albus
2 plicuri zahar vanilat
150 g zahar

Mod de preparare :

       Foi : amestecam faina, praful de copt si pudra de cacao, zaharul si zaharul vanilat, apoi incorporam galbenusul de ou si untul moale si framantam cu mana pana ce obtinem un aluat gras din care formam 2 bulgari pe care ii invelim in folie alimentara si ii asezam in congelator pana facem crema; daca aluatul e prea sfarimicios, mai adaugam 1-2 lg apa rece.

       Crema : intr-un castron mixam albusurile spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat apoi il turnam peste branza amestecata bine cu galbenusurile de ou.

       Asamblare : bulgar 1 ras pe razatoarea mare-crema de branza-bulgar 2 ras pe razatoarea mare si punem tava (cu dim. 22×30 cm) in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius,  ptr 40-50 minute; facem testul scobitorii. Dupa ce s-a copt presaram zahar pudra cu aroma de vanilie.

 

O prajitura delicioasa !!!

Poza veche 🙂

1 Comentariu

  1. Anonymous

    super reusita!am so fac si eu sper sa iasa la fel de frumoasa este bestiaala.

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura Rudy sau Prajitura cu firimituri si branza - Rețete Merișor - […] Prima data am admirat aceasta prajitura Rudy pe blogul Miremirc. […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...