Prajitura Rudy
Foi:
400 g faina,
250 g unt,
130 g zahar,
1 galbenus,
1 plic zahar vanilat,
2 lg cacao
1 plic praf de copt (10 g)
Crema :
750 g branza de vaci grasa
3 oua, 1 albus
2 plicuri zahar vanilat
150 g zahar
Mod de preparare Prajitura Rudy :
Foi : amestecam faina, praful de copt si pudra de cacao, zaharul si zaharul vanilat, apoi incorporam galbenusul de ou si untul moale si framantam cu mana pana ce obtinem un aluat gras din care formam 2 bulgari pe care ii invelim in folie alimentara si ii asezam in congelator pana facem crema; daca aluatul e prea sfarimicios, mai adaugam 1-2 lg apa rece.
Crema : intr-un castron mixam albusurile spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat apoi il turnam peste branza amestecata bine cu galbenusurile de ou.
Asamblare : bulgar 1 ras pe razatoarea mare-crema de branza-bulgar 2 ras pe razatoarea mare si punem tava (cu dim. 22×30 cm) in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, ptr 40-50 minute; facem testul scobitorii. Dupa ce s-a copt presaram zahar pudra cu aroma de vanilie.
O prajitura delicioasa !!!
Poza veche 🙂
super reusita!am so fac si eu sper sa iasa la fel de frumoasa este bestiaala.