Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Blat :
4 oua
110 g unt topit
450 ml lapte
170 g zahar
esenta de vanilie
450 g faina
2+1/2 lgt praf de copt
1 lgt bicarbonat de sodiu
Umplutura :
180 g unt moale 80%
170 g zahar
1 lgt scortisoara
2 lg faina
Crema :
400 ml smantana pentru frisca
400 g crema de branza
5 lg zahar
Decor :
scortisoara macinata
Mod de preparare Prajitura cu scortisoara si crema de branza :
Blat : intr-un bol amestecam ouale, zaharul, laptele, untul topit, un praf de sare si esenta de vanilie. Separat in alt bol cernem faina, praful de copt si bicarbonatul . Peste ingredientele umede adaugam faina si omogenizam. Compozitia o intindem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Lasam deoparte.



Umplutura : intr-un castron amestecam toate ingredientele. Compozitia o asezam cu lingura, din loc in loc peste blatul din tava. Cu lama unui cutit trasam valuri prin toata compozitia.



Coacem baltul in cuptorul preancalzit, la 175 grade Celsius, circa 30 minute. Lasam sa se raceasca.

Crema : intr-un bol punem crema de branza, smantana pentru frisca (reci, de la frigider) si zaharul. Mixam pana obtinem o crema pufoasa pe care o intindem peste blatul racit. Deasupra pudram cu scortisoara macinata.



Prajitura o putem felia imediat.



Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu scortisoara :
Sursa mea :





0 Comentarii