Prajitura frageda cu capsuni

Aluat fraged :
450 g faina
4 galbenusuri
250 g unt rece 80%
1 lgt praf de copt
3 lg zahar pudra
Bezea :
6 albusuri
250 g zahar
60 g budinca de capsuni
50 ml ulei
300 g capsuni proaspete
Decor :
zahar pudra
Mod de preparare Prajitura frageda cu capsuni :
Aluat fraged : intr-un castron cernem faina, adaugam apoi zaharul pudra, praful de copt, untul rece dat pe razatoarea cu ochiuri mari si galbenusurile. Framantam un aluat elastic, pe care il impartim in 2 : o parte mai mare si o parte mai mica. Punem aluatul mai mare la frigider pentru 10 minute, iar aluatul mai mic il invelim in folie alimentara si-l punem in congelator.


Aluatul mai mare il intindem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, il intepam cu furculita din loc in loc si-l dam la copt, in cuptorul preancalzit, la 190 grade Celsius, pentru 20 minute.


Bezea : intr-un bol mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana se dizolva zaharul. Adaugam la urma praful de budinca, mixam putin la viteza mica, apoi uleiul treptat, mixand tot la viteza mica.


Peste aluatul copt asezam jumatate din capsunile spalate si taiate. Deasupra intindem bezeaua iar peste ea asezam restul de capsuni taiate.


Peste capsuni radem pe razatoarea cu ochiuri mari aluatul din congelator si coacem prajitura la 165 grade Celsius pentru 35 minute, apoi scadem temperatura cuptorului la 140 grade Celsius si mai coacem pentru 15 minute. Stingem cuptorul si lasam prajitura in cuptor pentru circa 15 minute. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra.





Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu capsuni :
Sursa mea :
https://poprostupycha.com.pl/przepis/proste-ciasto-z-truskawkami/




0 Comentarii