Lava cake (Vulcan de ciocolata)

DSC_0246

Ingrediente :

125 g unt (80%)

125 g ciocolata (70% )

125 g zahar pudra

3 oua

20 g faina

 

Mod de preparare :

Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul pe aburi sau intr-o craticioara de inox cu fund dublu. Luam de pe foc si adaugam zaharul pudra, omogenizam bine, apoi ouale intregi, omogenizam bine, iar la urma de tot adaugam faina.

6 forme de aluminiu le ungem cu putin unt, apoi in ele turnam din compozitia de ciocolata. Formele de aluminiu le asezam intr-o tava dreptunghiulara apoi le dam la copt, in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celisus, fix 12 minute.

DSC_0233 DSC_0234 DSC_0236 DSC_0238 DSC_0239

Rasturnam prajiturelele cat sunt fierbinti pe o farfurioara si decoram cu zahar pudra . Se servesc langa o cupa de inghetata . Lava cake trebuie sa fie tari la exterior si moi la interior.

DSC_0240 DSC_0263

DSC_0246

 

Absolut delicioase 🙂

Sursa mea : https://miremirc.ro/2014/08/02/le-moelleux-au-chocolat/ , doar ca am facut jumatate de portie, iar zaharul l-am inlocuit cu zahar pudra. Cine doreste poate adauga si esenta de vanilie in compozitie.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...