Lava cake (Vulcan de ciocolata)

DSC_0246

Ingrediente :

125 g unt (80%)

125 g ciocolata (70% )

125 g zahar pudra

3 oua

20 g faina

 

Mod de preparare :

Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul pe aburi sau intr-o craticioara de inox cu fund dublu. Luam de pe foc si adaugam zaharul pudra, omogenizam bine, apoi ouale intregi, omogenizam bine, iar la urma de tot adaugam faina.

6 forme de aluminiu le ungem cu putin unt, apoi in ele turnam din compozitia de ciocolata. Formele de aluminiu le asezam intr-o tava dreptunghiulara apoi le dam la copt, in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celisus, fix 12 minute.

DSC_0233 DSC_0234 DSC_0236 DSC_0238 DSC_0239

Rasturnam prajiturelele cat sunt fierbinti pe o farfurioara si decoram cu zahar pudra . Se servesc langa o cupa de inghetata . Lava cake trebuie sa fie tari la exterior si moi la interior.

DSC_0240 DSC_0263

DSC_0246

 

Absolut delicioase 🙂

Sursa mea : https://miremirc.ro/2014/08/02/le-moelleux-au-chocolat/ , doar ca am facut jumatate de portie, iar zaharul l-am inlocuit cu zahar pudra. Cine doreste poate adauga si esenta de vanilie in compozitie.

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella Blat : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 7 lg faina   Crema nutella : 300 g nutella 120 g migdale prajite macinate   Crema frisca : 660 ml smantana pentru frisca 30% 4 lgt gelatina granulata 80-100 ml apa rece 80 g zahar pudra  ...

Tiramisu cu fistic si frisca

Tiramisu cu fistic si frisca

Tiramisu cu fistic si frisca Ingrediente : 4 galbenusuri 100 g zahar pudra 150 g crema de fistic 500 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 30%   500 g piscoturi 300 ml espresso tare neandulcita 150 g crema fistic cacao fistic crud macinat   Mod de...

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11