Prajitura cu cocos si ness
Blat cocos :
5 oua
5 lg zahar
4 lg faina
4 lg cocos
2,5 lg ulei
esenta de vanilie
Bezea :
6 albusuri
7 lg zahar
1 lg otet
Crema ness :
6 galbenusuri
100 g zahar
3 lg ness
4 lg apa
250 g unt (80%)
Glazura ciocolata :
100 g ciocolata
1 lg unt
2 lg lapte
Mod de preparare Prajitura cu cocos si ness :
Blat cocos : intr-un castron mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Peste ele adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul treptat si esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu cocosul. Omogenizam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o intindem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10 minute. Intre timp ne ocupam de bezea.
Bezea : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. La urma adaugam otetul si mai mixam putin. Aceasta bezea o intindem peste blatul cu cocos copt pe jumatate si dam din nou tava la cuptor pentru circa 15 minute.
Lasam blatul sa se raceasca.
Crema de ness : intr-o cratita de inox cu fund dublu punem galbenusurile, zaharul, ness-ul si apa . Amestecam cu un tel apoi punem cratita pe foc mic, amestecand mereu pana cand obtinem o crema consistenta. Crema o acoperim cu folie alimentara si o lasam se se raceasca.
Untul moale, de la temperatura camerei il mixam. Peste el adaugam cate 1 lg din crema racita pana o incorporam pe toata.
Glazura de ciocolata : intr-o craticioara de inox cu fund dublu punem cele 3 ingrediente. Craticioara o punem pe foc mic, amestecand cu grija, pana obtinem glazura.
Asamblare : blat cocos si bezea – crema de ness – glazura de ciocolata. Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem .
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu ness :
0 Comentarii