Pasca cu smantana
Aluat :
150 g unt rece (80%)
200 g faina
70 g zahar
2 galbenusuri
coaja rasa de lamaie
1 plic zahar vanilat
Umplutura :
800 ml smantana (20%)
6 galbenusuri
8 albusuri
4 lg gris
6 lg faina cernuta
10 lg zahar
esenta de vanilie
Mod de preparare Pasca cu smantana :
Aluat : untul rece bucatele si faina le mixam cu robotul ,adaugam zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si galbenusurile. Aluatul obtinut il intindem intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt.(d=28 cm). Dam forma la rece pana pregatim umplutura.
Umplutura : smantana o amestecam cu galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie, apoi adaugam grisul, faina cernuta, iar la urma albusurile batute spuma, in 3-4 transe. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o turnam peste aluatul din tava.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 60 minute. Lasam pasca sa se raceasca, apoi o pudram zu zahar pudra .
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete asemanatoare :
Pasca in trei straturi
Pasca fara aluat
Sursa mea de inspiratie :
Pasca cu smantana
0 Comentarii