Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat :

150 g unt rece (80%)

200 g faina

70 g zahar

2 galbenusuri

coaja rasa de lamaie

1 plic zahar vanilat

 

Umplutura :

800 ml smantana (20%)

6 galbenusuri

8 albusuri

4 lg gris

6 lg faina cernuta

10 lg zahar

esenta de vanilie

 

Mod de preparare Pasca cu smantana :

Aluat : untul rece bucatele si faina le mixam cu robotul ,adaugam zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si galbenusurile. Aluatul obtinut il intindem intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt.(d=28 cm). Dam forma la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura : smantana o amestecam cu galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie, apoi adaugam grisul, faina cernuta, iar la urma albusurile batute spuma, in 3-4 transe. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o turnam peste aluatul din tava.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 60 minute. Lasam pasca sa se raceasca, apoi o pudram zu zahar pudra .

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Alte retete asemanatoare :

Pasca in trei straturi

Pasca fara aluat

 

Sursa mea de inspiratie :

Pasca cu smantana

 

 

Please follow and like us:
error5
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao   Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala   Umplutura : 500 g branza...

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa placinta greceasca cu gris   10 foi de placinta (300 g) 150 g unt   Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt   Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email5