Pasca in trei straturi

DSC_0803

Strat branza :

4 oua

150 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

3 lg faina

600 g branza de vaci grasa

100 g stafide

 

Strat smantana si cacao :

4 galbenusuri

150 g zahar pudra

1 plic zahar vanilat

500 ml smantana grasa

3 lg cacao

 

Strat nuci :

4 albusuri

4 lg zahar

10 lg nuci macinate (130 g)

 

Mod de preparare :

 Strat branza : mixam spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilat, circa 15 minute, adaugam faina, amestecand cu o lingura, apoi branza de vaci si stafidele inmuiate in apa calda (3 ore) . Coacem acest strat in forma rotunda cu d= 28 cm , la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute. Facem testul scobitorii. Pasca poate fi coapta si in forma cu d=26 cm, dar cu pereti mai inalti.

DSC_0708 DSC_0709

 Strat smantana si cacao : mixam galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul, adaugam apoi smantana si faina amestecata cu pudra de cacao (cernute). Intindem peste primul strat scos fierbinte din cuptor si dam din nou la cuptor pentru inca 35-40 minute. Facem testul scobitorii.

DSC_0713 DSC_0715

 Strat nuci : mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam nucile macinate si amestecam cu o lingura. Intindem compozitia peste stratul cu smantana copt si fierbinte. Coacem la 170 grade Celsius, circa 25-30 minute.

DSC_0717 DSC_0719

Lasam pasca sa se raceasca, apoi o scoatem din forma si o feliem cu un cutit ascutit.

DSC_0733 DSC_0789

DSC_0803

DSC_0798

DSC_0820

 

O Pasca absolut delicioasa !!! 🙂 Spor la prajiturit !!!

Sursa : http://www.bucatariairinei.ro/2013/04/pasca-in-trei-straturi.html

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie

Rulada sultanului cu vanilie Ingrediente : 200 g cocos 1 l lapte 200 g zahar 140 g faina esenta de vanilie 70 g unt (80%)   300 ml smantana pentru frisca 35% 1,5 lg zahar pudra   Mod de preparare Rulada sultanului cu vanilie : In tava mare de la aragaz...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

Tiramisu trifles

Tiramisu trifles

Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6