Chec diplomat

Chec diplomat

Chec diplomat

 

Ingrediente :

500 g piscoturi savoiardi

2 conserve fructe tropicale (425 g fiecare)

 

4 oua

300 g zahar

2 lg amidon alimentar (sau faina)

500 ml lapte

20 g gelatina granulata (2 pliculete)

750 ml smantana pentru frisca

coaja rasa de la 1/2 portocala

1 esenta de vanilie

 

Mod de preparare Chec diplomat :

Punem intr-o strecuratoare fructele din conserva. Sucul il tinem pentru a insiropa piscoturile.

Gelatina o hidratam in 80 ml apa rece.

Intr-o cratita cu fund dublu punem ouale si zaharul. Mixam circa 2-3 minute pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam amidonul (sau faina) si laptele. Punem craticioara pe foc mic, pana cand crema se ingroasa.

DSC_0143

Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca putin crema (circa 5 minute), apoi adaugam coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si gelatina hidratata. lasam crema sa se raceasca, apoi adaugam fructele si smantana pentru frisca batuta spuma.

DSC_0149 DSC_0150

O forma de chec (30*11 cm) o trecem sub jet de apa, apoi asezam folie alimentara. Piscoturile le inmuiem in sucul de la compot si tapetam fundul formei de chec cu ele, apoi marginile ,asezand piscoturile vertical; daca depasesc inaltimea tavii, le scurtam cu un cutit.

DSC_0148

Turnam crema obtinuta intre piscoturi, apoi acoperim cu piscoturi trecute prin sucul de compot.

DSC_0151 DSC_0152

Deasupra acoperim cu folie alimentara si dam checul la frigider de seara pana dimineata. Il rasturnam invers pe un platou si taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta.

DSC_0161

Chec diplomat

Chec diplomat

Chec diplomat

 

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Chec Diplomat

 

Alte retete de chec cu crema :

Chec tiramisu

Tort la metru (sau Chec la metru)

 

 

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura deliciosa

Prajitura deliciosa

Prajitura deliciosa   Blat cacao : 5 oua 5 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao   Bezea cu nuci : 5 albusuri 200 g zahar 90 g nuci macinate 1 lg faina 1 lg cacao   Crema vanilie : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina esenta de vanilie 500 ml lapte...

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei Aluat dospit : 250 g faina 3,5 g drojdie uscata (sau 13 g drojdie proaspata) 3 galbenusuri 50 g zahar 150 ml lapte caldut 15 ml ulei esenta de vanilie un praf de sare   gem de caise 300 g   Budinca de gris: 500 ml lapte 50 g zahar...

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni Aluat fraged :  450 g faina 4 galbenusuri 250 g unt rece 80% 1 lgt praf de copt 3 lg zahar pudra   Bezea : 6 albusuri 250 g zahar 60 g budinca de capsuni 50 ml ulei 300 g capsuni proaspete   Decor : zahar pudra   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11