Ingrediente :
4 oua mari (sau 5 oua mici)
un praf de sare
1 canita zahar (1 canita = 150 ml)
2/3 canita ulei
1 canita faina
1 lgt praf de copt
3 lg zeama de lamaie
coaja rasa de la 1 lamaie medie
1 lg cacao
100 g nuci tocate grosier
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma.
Separat, galbenusurile le mixam cu uleiul treptat, ca la maioneza, apoi cu ajutorul unei linguri, le amestecam cu albusurile spuma.
Cernem apoi faina , adaugam praful de copt stins in zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie.
Jumatate din compozitie o turnam intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, iar restul o amestecam cu pudra de cacao si o turnam peste compozitia alba. Deasupra presaram nucile tocate grosier si dam tava la copt. facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt checul.
Lasam checul sa se raceasca, apoi il feliem.
Pufos , asa cum ii este si denumirea 🙂
Mersi Gaby pentru reteta !
Sursa : http://retetepapabun.ro/chec-pufos-cu-nuci/
Please follow and like us:
0 Comentarii