Chec tiramisu

Chec tiramisu

Chec tiramisu

 

Ingrediente :

4 galbenusuri

200 g zahar

500 g mascapone

200 ml smantana pentru frisca

100 g ciocolata neagra (sau cu lapte)

 

400 g piscoturi

 

300 ml cafea espresso tare (indulcita sau nu) si rece

50 ml lichior cafea (sau lichior ciocolata)

 

Mod de preparare Chec tiramisu  :

Pregatim o cafea espresso tare indulcita, pe care o lasam sa se raceasca. Adaugam apoi lichiorul de cafea sau ciocolata. Lasam deoparte.

Mixam spuma galbenusurile cu zaharul , pe baie de aburi , apoi lasam sa se raceasca (eu le-am lasat crude). Adaugam mascarponele de la temperatura camerei, apoi smantana pentru frisca, batuta spuma. La sfarsit adaugam ciocolata rasa.

DSC_0143 DSC_0145 DSC_0146 DSC_0149

O forma de chec (30*11 cm) o trecem sub jet de apa rece, apoi tapetam cu o folie alimentara. Piscoturile trecute prin cafea le asezam pe fundul formei de chec si pe margini, pe orizontala. Turnam jumatate din crema, asezam pe mijloc 3 piscoturi, restul ramas de crema si asezam piscoturi inmuiate in cafea. Acoperim cu folie alimentara si dam checul la frigider de seara pana dimineata.

DSC_0154 DSC_0155

DSC_0157

A doua zi, luam jos folia alimentara si rasturnam checul invers pe un platou .Taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta .

DSC_0159

Chec tiramisu

Chec tiramisu

Chec tiramisu

Chec tiramisu

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea :

Chec Tiramisu

 

Alte retete de chec cu umplutura :

Tort la metru (sau Chec la metru)

Chec diplomat

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6