Chec tiramisu
Ingrediente :
4 galbenusuri
200 g zahar
500 g mascapone
200 ml smantana pentru frisca
100 g ciocolata neagra (sau cu lapte)
400 g piscoturi
300 ml cafea espresso tare (indulcita sau nu) si rece
50 ml lichior cafea (sau lichior ciocolata)
Mod de preparare Chec tiramisu :
Pregatim o cafea espresso tare indulcita, pe care o lasam sa se raceasca. Adaugam apoi lichiorul de cafea sau ciocolata. Lasam deoparte.
Mixam spuma galbenusurile cu zaharul , pe baie de aburi , apoi lasam sa se raceasca (eu le-am lasat crude). Adaugam mascarponele de la temperatura camerei, apoi smantana pentru frisca, batuta spuma. La sfarsit adaugam ciocolata rasa.
O forma de chec (30*11 cm) o trecem sub jet de apa rece, apoi tapetam cu o folie alimentara. Piscoturile trecute prin cafea le asezam pe fundul formei de chec si pe margini, pe orizontala. Turnam jumatate din crema, asezam pe mijloc 3 piscoturi, restul ramas de crema si asezam piscoturi inmuiate in cafea. Acoperim cu folie alimentara si dam checul la frigider de seara pana dimineata.
A doua zi, luam jos folia alimentara si rasturnam checul invers pe un platou .Taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta .
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea :
Alte retete de chec cu umplutura :
0 Comentarii