Tort la metru (sau Chec la metru)

2 Checuri :
7 oua
un praf sare
400 g zahar (1+1/2 cana)
260 g faina (1+1/2 cana)
200 ml ulei (1/2 cana)
1/2 plic praf de copt (5 g)
2 lg cacao

Crema :

1 plic budinca (vanilie, ciocolata, capsuni etc)
300 ml lapte
200 g zahar
200 g unt

Glazura :
200 g ciocolata
150 ml frisca lichida
50 g unt

Decor :
50 g ciocolata alba

Mod de preparare :
  2 Checuri : Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Lasam deoparte.

Separat, in alt recipient, mixam galbenusurile cu uleiul treptata, ca la maioneza, avand grija sa nu se ” taie „. Peste ele adaugam albusurile spuma, amestecand cu o lingura, cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta o impartim in 2 . O parte o turnam intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, iar in cealalta adaugam 1-2 lg cacao, omogenizam si turnam in alta forma de chec, tapetata cu hartie de copt.

Dam checurile la cuptor . Facem testul cu scobitoarea. (circa 20 minute)

 Crema : fierbem o budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, dar folosindu-ne de cantitatile enumerate mai sus. Lasam budinca sa se raceasca.

Untul moale (80-82% grasime) il mixam spuma, iar in el adaugam cate o lingura din budinca racita.

Checurile racite, le taiem feliute.

Luam o felie de chec galben, o ungem cu crema, lipim peste o felie de chec maro, apoi ungem cu crema, lipim o felie galbena, ungem cu crema, lipim o felie maro si tot asa pana la terminarea checului si a cremei.

 Glazura : punem ciocolata rupta bucati, untul si frisca lichida intr-o craticioara pe aburi si le topim. Cu aceasta glazura inbracam checurile. Dam la rece pana pregatim decorul.

 Decor : punem ciocolata rupta bucatele intr-o punga , pe care o scufundam in apa fiarta, timp de cateva minute. Scoatem punga din apa, cu ciocolata topita si o lasam inca cateva minute sa se racoreasca, taiem un colt mic al pungii si facem dungi oblice pe tort.

Punem la rece tortul , pentru 2-3 ore, apoi taiem oblic, paralel cu liniile de ciocolata alba.

Reteta o am de la soacra mea Ani, careia ii multumesc .
Multe retete am primit de la ea, printre care :
Prajitura Coca-ColaPrajitura cu FantaPrajitura CabanaPrajitura Eszter HaziOchi de paunTort Joffre .

5 Comentarii

  1. Licuta Marin

    Mmm, foarte bine arata si cred ca e tare delicios!!!Pupici!

    Răspuns
  2. Simona

    Si mama facea acum multi ani.. I-a s-o pun sa mai faca! 🙂

    Răspuns
  3. Mary

    Am si eu reteta, insa nu e cu budinca ci cu crema caramel. Oricum difera si cantitatile si ingredientele.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
584
3032
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Chec cu zmeura si ciocolata alba

Ingrediente : 315 g faina 300 g zahar 1+1/2 lgt praf de copt 165 ml ulei 225 g iaurt grecesc 3 oua 300 g ciocolata alba 150 g zmeura   Mod de preparare : Intr-un bol amestecam faina, zaharul si praful de copt. Separat, in alt bol amestecam cu un tel ouale, uleiul...

Chec rapid cu fructe

Chec rapid cu fructe

Ingrediente : 4 oua 4 lg zahar 1 plic praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu 1 lg otet 8 lg faina esenta de vanilie 2 banane 2 mere visine Mod de preparare : Intr-un bol punem toate ingredientele si le amestecam cu un tel pentru omogenizare. Foaia de copt o ungem cu...

Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Blat : 140 g ciocolata neagra 65% 140 g unt 2 oua 200 g zahar esenta de vanilie 140 g faina 30 g cacao 1 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat Crema : 200 g ciocolata neagra 45% 200 ml smantana pentru frisca 35% Decor : bombonele de ciocolata cacao napolitane invelite in...

Pin It on Pinterest