Prajitura Victoria

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria

 

Blat cu nuci :

8 oua

8 lg zahar pudra

4 lg faina

100 g nuci macinate

1 lg cocos

 

Bezea cu nuci :

6 albusuri

6 lg zahar pudra

150 g nuci prajite si taiate

2 lg faina

 

Crema vanilie :

6 galbenusuri

200 g zahar pudra

1 plic budinca de vanilie (40 g)

500 ml lapte

1 fiola esenta de vanilie

250 g unt

 

Crema branza :

200 g unt

100 g zahar pudra

250 g crema de branza

 

Decor :

ciocolata alba rasa

cocos

 

Mod de preparare Prajitura Victoria : 

       Blat nuci : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, adaugam galbenusurile amestecate, iar apoi faina cu nucile macinate si cocosul. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem blatul in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 1760 grade Celsius, circa 35-40 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul rece il taiem in 2.

Bezea cu nuci : albusuile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi nucile prajite si taiate amestecate cu faina. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare; coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 35 minute.

Crema vanilie : galbenusurile le mixam cu zaharul pudra, adaugam praful de budinca, amestecam bine, laptele rece treptat, apoi punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul il mixam putin, apoi peste el adaugam cate 1 lg din crema rece. Crema o impartim in 2.

Crema de branza : mixam toate ingredientele circa 5 minute.

Asamblare : 1/2 blat nuci – 1/2 crema vanilie – bezea cu nuci – 1/2 crema vanilie-1/2 blat nuci – crema branza – decor.

Prajitura Victoria

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria

 

p.s. : cine nu doreste crema de branza , o poate inlocui cu 300 ml smantana pentru frisca si 3 lg zahar pudra sau crema de vanilie o impartim in 3 si ungem fiecare foaie, iar deasupra radem ciocolata sau presaram cocos. Fiecare cum doreste.

O super aratoasa si delicioasa prajitura ! Spor la prajiturit !!  🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

https://www.youtube.com/watch?v=bfxzNGe5KSg

 

Alte retete cu crema de vanilie :

Prajitura de vanilie

Cabana cu piscoturi, banane si vanilie

Prajitura cu foi de mac, vanilie si ciocolata

 

4 Comentarii

  1. CarsOnTheWeb

    Ok..m-ai convins. mai aman putin dieta. arata prea bine

    Răspuns
  2. cosmin

    Trăiască adminul şi bunica, că mi-a făcut prăjitura.

    Răspuns
  3. cosmin

    Foarte gustoasă, mulţumesc.

    Răspuns
  4. Andreea

    foarte gustoasă, mulţumesc

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura Victoria – La Ancuta - […] Sursa […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...