Prajitura Victoria

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria

 

Blat cu nuci :

8 oua

8 lg zahar pudra

4 lg faina

100 g nuci macinate

1 lg cocos

 

Bezea cu nuci :

6 albusuri

6 lg zahar pudra

150 g nuci prajite si taiate

2 lg faina

 

Crema vanilie :

6 galbenusuri

200 g zahar pudra

1 plic budinca de vanilie (40 g)

500 ml lapte

1 fiola esenta de vanilie

250 g unt

 

Crema branza :

200 g unt

100 g zahar pudra

250 g crema de branza

 

Decor :

ciocolata alba rasa

cocos

 

Mod de preparare Prajitura Victoria : 

       Blat nuci : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, adaugam galbenusurile amestecate, iar apoi faina cu nucile macinate si cocosul. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem blatul in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 1760 grade Celsius, circa 35-40 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul rece il taiem in 2.

Bezea cu nuci : albusuile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi nucile prajite si taiate amestecate cu faina. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare; coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 35 minute.

Crema vanilie : galbenusurile le mixam cu zaharul pudra, adaugam praful de budinca, amestecam bine, laptele rece treptat, apoi punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul il mixam putin, apoi peste el adaugam cate 1 lg din crema rece. Crema o impartim in 2.

Crema de branza : mixam toate ingredientele circa 5 minute.

Asamblare : 1/2 blat nuci – 1/2 crema vanilie – bezea cu nuci – 1/2 crema vanilie-1/2 blat nuci – crema branza – decor.

Prajitura Victoria

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria

 

p.s. : cine nu doreste crema de branza , o poate inlocui cu 300 ml smantana pentru frisca si 3 lg zahar pudra sau crema de vanilie o impartim in 3 si ungem fiecare foaie, iar deasupra radem ciocolata sau presaram cocos. Fiecare cum doreste.

O super aratoasa si delicioasa prajitura ! Spor la prajiturit !!  🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

https://www.youtube.com/watch?v=bfxzNGe5KSg

 

Alte retete cu crema de vanilie :

Prajitura de vanilie

Cabana cu piscoturi, banane si vanilie

Prajitura cu foi de mac, vanilie si ciocolata

 

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. CarsOnTheWeb

    Ok..m-ai convins. mai aman putin dieta. arata prea bine

    Răspuns
  2. cosmin

    Trăiască adminul şi bunica, că mi-a făcut prăjitura.

    Răspuns
  3. cosmin

    Foarte gustoasă, mulţumesc.

    Răspuns
  4. Andreea

    foarte gustoasă, mulţumesc

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura Victoria – La Ancuta - […] Sursa […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email2