Prajitura Victoria

Blat cu nuci :

8 oua

8 lg zahar pudra

4 lg faina

100 g nuci macinate

1 lg cocos

 

Bezea cu nuci :

6 albusuri

6 lg zahar pudra

150 g nuci prajite si taiate

2 lg faina

 

Crema vanilie :

6 galbenusuri

200 g zahar pudra

1 plic budinca de vanilie (40 g)

500 ml lapte

1 fiola esenta de vanilie

250 g unt

 

Crema branza :

200 g unt

100 g zahar pudra

250 g crema de branza

 

Decor :

ciocolata alba rasa

cocos

 

Mod de preparare : 

       Blat nuci : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, adaugam galbenusurile amestecate, iar apoi faina cu nucile macinate si cocosul. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem blatul in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 1760 grade Celsius, circa 35-40 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul rece il taiem in 2.

Bezea cu nuci : albusuile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi nucile prajite si taiate amestecate cu faina. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare; coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 35 minute.

Crema vanilie : galbenusurile le mixam cu zaharul pudra, adaugam praful de budinca, amestecam bine, laptele rece treptat, apoi punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul il mixam putin, apoi peste el adaugam cate 1 lg din crema rece. Crema o impartim in 2.

Crema de branza : untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, apoi adaugam crema de branza (tot de la temperatura camerei).

Asamblare : 1/2 blat nuci – 1/2 crema vanilie – bezea cu nuci – 1/2 crema vanilie-1/2 blat nuci – crema branza – decor.

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

 

 

p.s. : cine nu doreste crema de branza , o poate inlocui cu 300 ml smantana pentru frisca si 3 lg zahar pudra sau crema de vanilie o impartim in 3 si ungem fiecare foaie, iar deasupra radem ciocolata sau presaram cocos. Fiecare cum doreste.

O super aratoasa si delicioasa prajitura ! Spor la prajiturit !!  🙂

 

Sursa : https://www.youtube.com/watch?v=bfxzNGe5KSg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

4 Responses to Prajitura Victoria

  1. CarsOnTheWeb

    Ok..m-ai convins. mai aman putin dieta. arata prea bine

  2. cosmin

    Trăiască adminul şi bunica, că mi-a făcut prăjitura.

  3. cosmin

    Foarte gustoasă, mulţumesc.

  4. Andreea

    foarte gustoasă, mulţumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.