Prajitura cu frisca, iaurt si fructe de padure

Blat :

4 oua mari

4 lg zahar

2 lg ulei

5 lg faina

1 plic finesse coaja rasa de portocale (6 g)

 

Crema :

280 ml iaurt cremos (10 %)

120 g zahar pudra

20 g gelatina granulata (2 plicuri)

320 g fructe de padure

500 ml frisca lichida

 

Decor :

1 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma, apoi galbenusurile frecate cu uleiul treptat, iar la urma faina cernuta amestecata cu coaja rasa de portocale. Amestecam cu o lingura. Coacem blatul in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul rece il taiem in 2.

 Crema : hidratam gelatina in 50 ml apa rece,  circa 10 minute. Iaurtul cremos il amestecam cu zaharul pudra, cu fructele decongelate (cu suc cu tot), apoi adaugam gelatina topita (fara sa o dam in clocot). Frisca o mixam spuma si o incorporam in compozitia de iaurt.

 Asamblare : 1/2 blat-crema-1/2 blat- zahar pudra. Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Cernem peste ea zahar pudra, apoi feliem cu un cutit bine ascutit.

 

Spor la prajiturit !! 🙂

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...