Blat :
4 oua mari
4 lg zahar
2 lg ulei
5 lg faina
1 plic finesse coaja rasa de portocale (6 g)
Crema :
280 ml iaurt cremos (10 %)
120 g zahar pudra
20 g gelatina granulata (2 plicuri)
320 g fructe de padure
500 ml frisca lichida
Decor :
1 lg zahar pudra
Mod de preparare :
Blat : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma, apoi galbenusurile frecate cu uleiul treptat, iar la urma faina cernuta amestecata cu coaja rasa de portocale. Amestecam cu o lingura. Coacem blatul in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul rece il taiem in 2.
Crema : hidratam gelatina in 50 ml apa rece, circa 10 minute. Iaurtul cremos il amestecam cu zaharul pudra, cu fructele decongelate (cu suc cu tot), apoi adaugam gelatina topita (fara sa o dam in clocot). Frisca o mixam spuma si o incorporam in compozitia de iaurt.
Asamblare : 1/2 blat-crema-1/2 blat- zahar pudra. Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Cernem peste ea zahar pudra, apoi feliem cu un cutit bine ascutit.
Spor la prajiturit !! 🙂
0 Comentarii