Prajitura cu frisca, iaurt si fructe de padure

Prajitura cu frisca, iaurt si fructe de padure

Prajitura cu frisca, iaurt si fructe de padure

 

Blat :

4 oua mari

4 lg zahar

2 lg ulei

5 lg faina

1 plic finesse coaja rasa de portocale (6 g)

 

Crema :

280 ml iaurt cremos (10 %)

120 g zahar pudra

20 g gelatina granulata (2 plicuri)

320 g fructe de padure

500 ml frisca lichida

 

Decor :

1 lg zahar pudra

 

Mod de preparare Prajitura cu frisca, iaurt si fructe de padure :

 Blat : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma, apoi galbenusurile frecate cu uleiul treptat, iar la urma faina cernuta amestecata cu coaja rasa de portocale. Amestecam cu o lingura. Coacem blatul in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul rece il taiem in 2.

 Crema : hidratam gelatina in 50 ml apa rece,  circa 10 minute. Iaurtul cremos il amestecam cu zaharul pudra, cu fructele decongelate (cu suc cu tot), apoi adaugam gelatina topita (fara sa o dam in clocot). Frisca o mixam spuma si o incorporam in compozitia de iaurt.

 Asamblare : 1/2 blat-crema-1/2 blat- zahar pudra. Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Cernem peste ea zahar pudra, apoi feliem cu un cutit bine ascutit.

Prajitura cu frisca, iaurt si fructe de padure

Prajitura cu frisca, iaurt si fructe de padure

 

 

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Alta reteta cu fructe de padure :

Tort cu branza si jeleu de fructe

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6