Tort cu branza si jeleu de fructe

 

IMG_9386

Blat :
3 oua mari
80 g zahar
100 g faina

150 ml cafea indulcita (sau cappuccino)

Crema :
250 ml frisca lichida
160 g zahar pudra
350 g branza de vaci (sau ricotta, mascarpone)
100 g migdale bucatele prajite
90 g ciocolata neagra

Jeleu fructe :
450 g fructe de padure
100 g zahar pudra
1 plic gelatina granulata (10 g)

Mod de preparare :
Blat : mixam ouale cu zaharul spuma, apoi adaugam faina. Compozitia obtinuta o intindem intr-o forma de tort (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru circa 15 minute.

IMG_9240

IMG_9241

Dupa ce blatul s-a racit il insiropam cu 150 ml cafea indulcita sau cappuccino.

Crema : mixam frisca lichida pana devine spuma. Peste ea adaugam branza de vaci amestecata cu zaharul pudra .Pentru a obtine o crema de branza mai fina putem folosi mixerul vertical.

IMG_9243

Din crema obtinuta luam 3 linguri pline si le amestecam cu bucati de migdale prajite si racite.

IMG_9244

Crema aceasta alba o intindem peste baltul insiropat cu cafea.

IMG_9245

In restul de crema de branza ramas punem ciocolata topita si racorita.

IMG_9246

Crema cu ciocolata o intindem peste crema cu migdale. Dam la frigider pana pregatim jeleul de fructe.

IMG_9247

IMG_9249

Jeleu de fructe : mixam cu mixerul vertical ,zaharul pudra cu fructele de padure.

IMG_9250

Gelatina o hidratam in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o fierbe. Peste fructele terciuite adaugam gelatina topita si omogenizam. Turnam peste crema acest jeleu si dam tortul la frigider pentru minim 3 ore.

IMG_9251

IMG_9284

IMG_9281

IMG_9336

IMG_9386

IMG_9379

Pofta buna ! Spor la pregatit tortul ! 🙂

 

Please follow and like us:
error2
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email2