Aluat :
500 g faina
1 plic drojdie uscata (7g)
1 ou
1 albus
2 lgt rase sare
1 lg rasa zahar
3 lg smantana
100 ml lapte
100 ml apa
2 lg ulei
Umplutura :
400 g branza sarata
2 oua
Uns deasupra :
1 galbenus
1 lg lapte
seminte de chimen, mac, susan..
Mod de preparare :
Aluat : Cernem faina, apoi adaugam restul ingredienteleor, cu exceptia uleiului; framantam putin cat sa omogenizam aluatul, apoi adaugam treptat uleiul, framanatand circa 15-20 minute. presaram putina faina in bol, asezam bila de aluat, apoi presaram si peste aluat faina. Lasam la dospit circa 45 minute.
Rasturnam aluatul pe masa infainata, il framantam putin, apoi il impartim in 3 bile (eu cantaresc intreg aluatul, apoi il impart in 3).
Umplutura : amestecam cu o furculita ingredientele.
Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul pe masa infainata , apoi intindem 1/3 din umplutura . Rulam apoi asezam pe hartia pergament. Procedam la fel si pentru celelalte 2 foi.
Eu am impartit o hartie de copt in 3 parti si am asezat cate o sucitura de aluat pe ea.
Lasam din nou la crescut suciturile circa 20 minute, apoi le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte. Deasupra presaram chimen, mac, susan…
Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40-50 minute.
Scoatem tava din cuptor, apoi o acoperim cu un prosop curat si o lasam asa pana se raceste.
Fooarte pufoase suciturile cu branza sarata !! Mult spor va doresc 🙂
0 Comentarii