Ingrediente :
200 g faina
1 lgt praf de copt
1/2 lgt sare
1/8 lgt piper macinat
50 g unt rece
6 rosii uscate in ulei
50 g branza telemea
1-2 fire ceapa verde
200 ml lapte batut
Mod de preparare :
Intr-un castron amestecam faina, sarea, piperul si praful de copt, adaugam untul rece ras mare si framantam cu varfurile degetelor . Adaugam apoi laptele batut, rosiile uscate taiate cubulete, branza telemea rasa fin si ceapa verde tocata (eu am pus patrunjel verde tocat). Cu coada unei linguri de lemn amestecam aluatul, apoi cu mainile infainate asezam aluatul pe foaia de copt din tava. Aplatizam putin aluatul, lasand o grosime de circa 3 cm. Taiem in 8 triunghiuri, cu un cutit trecut prin faina. triunghiurile le asezam la putina distanta unele de altele (eu le-am lasat fara distanta intre ele). Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, pana se rumenesc usor deasupra si cand batem in ele suna a gol. Eu am facut portie dubla.
Super rapide ! 🙂
Sursa : http://www.e-retete.ro/retete/scones-cu-branza-de-oaie-si-rosii-uscate
0 Comentarii