Chifle cu telemea

DSC_0233

Aluat :

600 g faina

9 g drojdie uscata

250 ml apa calduta

1 ou

1 lgt cu varf sare

1 lg zahar

75 ml ulei

 

Umplutura :

200 g telemea de vaca (sau oaie, capra)

1 ou

1 albus

 

Uns deasupra :

1 galbenus de ou

seminte susan, chimen

 

Mod de preparare :

   Aluat : framantam ingredientele circa 20 minute. Lasam aluatul la crescut, uns cu putin ulei, cam 1 ora.

DSC_0153 DSC_0155 DSC_0156

Aluatul dospit il impartim in 2 ; fiecare bucata o mai gramantam puyin, apoi o intindem cu sucitorul si o impartim in 12 patratele. Pe fiecare patratel de aluat punem cate 1 lgt din umplutura (amestecam oul, albusul cu telemea rasa fin). Marginile le strangem peste umplutura, astfel incat sa obtinem o minge de aluat. Asezam apoi in tava de aragaz, la mica distanta unele de altele. Lasam din nou la crescut, inca 20 minute, apoi ungem fiecare minge de aluat cu galbenus de ou (eu am uns cu ou batut) apoi presaram seminte.

DSC_0161

DSC_0163

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute.

DSC_0164

DSC_0166

DSC_0199

 

DSC_0233 DSC_0222 DSC_0195

 

Spor la gatit ! 🙂

2 Comentarii

  1. Ruxandra

    Buna ziua,

    Merge facut si cu drojdie proaspata? cam cate grame?

    Multumesc frumos

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Scones cu rosii uscate

Scones cu rosii uscate

Ingrediente : 200 g faina 1 lgt praf de copt 1/2 lgt sare 1/8 lgt piper macinat 50 g unt rece 6 rosii uscate in ulei 50 g branza telemea 1-2 fire ceapa verde 200 ml lapte batut   Mod de preparare : Intr-un castron amestecam faina, sarea, piperul si praful de...

Ochelari cu telemea

Ochelari cu telemea

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 200 ml lapte caldut 2 oua 1 lgt zahar 1 lgt sare 70 g unt topit   Umplutura : 300 g telemea de vaca rasa 1 legatura marar verde tocat 1 ou   Uns deasupra : 1 galbenus 2 lg lapte seminte de mac, chimen, susan...