Chifle cu telemea

DSC_0233

Aluat :

600 g faina

9 g drojdie uscata

250 ml apa calduta

1 ou

1 lgt cu varf sare

1 lg zahar

75 ml ulei

 

Umplutura :

200 g telemea de vaca (sau oaie, capra)

1 ou

1 albus

 

Uns deasupra :

1 galbenus de ou

seminte susan, chimen

 

Mod de preparare :

   Aluat : framantam ingredientele circa 20 minute. Lasam aluatul la crescut, uns cu putin ulei, cam 1 ora.

DSC_0153 DSC_0155 DSC_0156

Aluatul dospit il impartim in 2 ; fiecare bucata o mai gramantam puyin, apoi o intindem cu sucitorul si o impartim in 12 patratele. Pe fiecare patratel de aluat punem cate 1 lgt din umplutura (amestecam oul, albusul cu telemea rasa fin). Marginile le strangem peste umplutura, astfel incat sa obtinem o minge de aluat. Asezam apoi in tava de aragaz, la mica distanta unele de altele. Lasam din nou la crescut, inca 20 minute, apoi ungem fiecare minge de aluat cu galbenus de ou (eu am uns cu ou batut) apoi presaram seminte.

DSC_0161

DSC_0163

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute.

DSC_0164

DSC_0166

DSC_0199

 

DSC_0233 DSC_0222 DSC_0195

 

Spor la gatit ! 🙂

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Ruxandra

    Buna ziua,

    Merge facut si cu drojdie proaspata? cam cate grame?

    Multumesc frumos

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval Aluat : 300 g faina 1 lgt sare 240 g unt 80% 240 crema de branza (Hochland, Philadelphia...)   Umplutura : 200 g cascaval ras   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Cornulete cu cascaval : Intr-un castron cernem faina si o...

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4