Aluat :
600 g faina
9 g drojdie uscata
250 ml apa calduta
1 ou
1 lgt cu varf sare
1 lg zahar
75 ml ulei
Umplutura :
200 g telemea de vaca (sau oaie, capra)
1 ou
1 albus
Uns deasupra :
1 galbenus de ou
seminte susan, chimen
Mod de preparare :
Aluat : framantam ingredientele circa 20 minute. Lasam aluatul la crescut, uns cu putin ulei, cam 1 ora.
Aluatul dospit il impartim in 2 ; fiecare bucata o mai gramantam puyin, apoi o intindem cu sucitorul si o impartim in 12 patratele. Pe fiecare patratel de aluat punem cate 1 lgt din umplutura (amestecam oul, albusul cu telemea rasa fin). Marginile le strangem peste umplutura, astfel incat sa obtinem o minge de aluat. Asezam apoi in tava de aragaz, la mica distanta unele de altele. Lasam din nou la crescut, inca 20 minute, apoi ungem fiecare minge de aluat cu galbenus de ou (eu am uns cu ou batut) apoi presaram seminte.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute.
Spor la gatit ! 🙂
Buna ziua,
Merge facut si cu drojdie proaspata? cam cate grame?
Multumesc frumos
30 g drojdie proaspata