Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

 

Ingrediente :

500 g faina

250 g unt (80%)

100 g telemea de vaca

100 g branza de burduf

200 ml iaurt natur 3,5 %

1 lg chimen

 

Uns deasupra :

1 ou

 

Mod de preparare Saratele cu branza de burduf :

Cernem faina intr-un castron , adaugam untul rece de la frigider dat pe razatoarea cu ochiuri mari, telemeaua rasa tot mare, branza de burduf sfaramata , lingura de chimen si framantam un aluat nisipos.

Adaugam apoi iaurtul si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Nu trebuie framantat decat putin . Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata.

Presaram faina pe masa de lucru, impartim aluatul in 2. Intindem cu sucitorul fiecare bucata de aluat, decupam, apoi ungem cu ou batut. Asezam saratelele in tava tapetata cu hartie de copt, apropiate unele de altele, deoarece saratelele vor creste in sus si se vor aduna.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pana se rumenesc bine., circa 15-20 minute.

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

 

Absolut crocante si o super buna reteta de saratele .

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Sărățele cu brânză și chimen

 

Alte retete de saratele :

Saratele cu branza de vaci

Saratele cu telemea

Saratele cu cascaval

 

 

3 Comentarii

  1. Raticide Eficiente

    Seamana tare mult cu reteta bunicii mele pentru saratele si pot sa va spun sigur ca sunt delicioase! Totusi, bunica mea punea untura si nu unt, dar sunt sigura ca sunt la fel de bune.

    Răspuns
      • Raticide Eficiente

        Punea untura inclusiv la prajituri :). Si, daca nu ma insel, sunt multe persoane care fac asta.

        Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 250 g sunca feliata 200 g cascaval ras 3-4 lg ketchup (bulion sau sos de rosii) oregano 1 ou seminte de susan   Mod de preparare : Intindem o foaie de aluat de foietaj cu un sucitor,...

Coronita antipasto

Coronita antipasto

Ingrediente : mini mozzarella salam crud-uscat rosii cherry anghinare in ulei masline verzi mini ardei murati busuioc proaspat rozmarin proaspat scobitori otet balsamic Mod de preparare : Toate ingredientele le taiem in 2, cu exceptia anghinarelor care le-am taiat in...

Pasta de fasole cu ardei copti

Pasta de fasole cu ardei copti

Ingrediente : 5 ardei kapia copti 2 catei de usturoi 2 lg unt de arahide 2 lg zeama de lamaie 1 lg boia dulce 250g fasole rosie fiarta sare piper   Mod de preparare : Eu am folosit fasole rosie la conserva pe care am spalat-o in cateva ape reci, apoi am lasat-o...