Ochi de paun

Aluat :
500 g faina
150 g untura (sau 170 g unt)
30 g drojdie proaspata
150-200 ml lapte caldut
3 galbenusuri

coaja rasa de la 1 lamaie

1 fiola esenta de vanilie

1 lgt zahar

Umplutura :
3 albusuri
100 g zahar pudra cu aroma de vanilie
200 g nuci macinate ( sau mac macinat )

500 g visine (sau mai mult) indulcite

gem de caise sau gem de prune… pentru uns cele 3 foi

3 lg zahar pudra cu aroma de vanilie pentru presarat deasupra

Mod de preparare :

       Aluat : intr-un bol cernem faina, adaugam maia-ua (drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar, putin lapte si 1 lg faina si lasam la dospit pentru 10 minute). Adaugam untura sau margarina moale de la temperatura camerei, galbenusurile, laptele caldut , esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si framantam cam 10 minute. Lasam aluatul la dospit 40 de minute, apoi il impartim in 3 parti.

       Umplutura: mixam albusurile cu un praf de sare , adaugam zaharul pudra, mixand bine, iar la final nucile macinate. Impartim umplutura in 3 .

Intindem fiecare foaie de lungimea tavii in care o vom aseza, o ungem cu gem . Pe lateralele lungi ale foii asezam visinele dulci (eu am folosit si visisine din visinata uneori ) si rulam ambele capete spre interior, lasand un spatiu pentru umplutura de nuci.

Asezam rulada fara umplutura in tava pe care am impartit-o in 3 cu ajutorul hartiei pentru copt. La fel procedam cu celelalte 2 foi. Dupa ce am asezat foile cu visine in tava de copt, punem umplutura .

Cine doreste poate unge deasupra cu ou batut toate cele 3 rulade. Lasam la cuptor pentru 40-60 de minute, pana se rumenesc.

Dupa ce le scoatem din cuptor, acoperim tava cu un prosop curat, apoi punem o punga deasupra si iar un prosop. Le lasam asa pana se racesc. Eu le-am lasat de seara pana dimineata.
Dupa ce le scoatem din prosoape, cele 3 rulade le presaram cu zahar pudra si putem taia.

Super bune, dupa atatea prajituri cu creme … 😉

Reteta este de la soacra mea Ani. Mersi Ani !! 🙂

7 Comentarii

  1. Adela Zilahi

    Am mai vazut si pe alte bloguri, cred ca este delicioasa!! O duminica placuta!!

    Răspuns
  2. Corina

    Pe la noi le zice ''ochelari'' dar arata exact la fel si e foaaaaarte buna! 🙂

    Răspuns
  3. miremirc

    Adela,Cristina ochi de paun e un deliciu , fooaaaarte buna, vorba Corinei 😀 !

    Răspuns
  4. Timea

    Ce bine arata! si ce combinatie superba cu nuci si visine! love it

    Răspuns
  5. dian@

    frumosi, frumosi ochii tai!

    Răspuns
  6. Mihaela

    ce reteta interesanta, super!!!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1037
1009
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara) 1 lgt...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de preparare : Aluat : untul rece...

Pin It on Pinterest