Lemon curd tiramisu

Lemon curd :
100 ml zeama de lamaie
100 g zahar
2 oua
75 g unt 80%
Crema :
3 galbenusuri
6 lg zahar ( sau zahar pudra )
500 g mascarpone
250 ml smantana pentru frisca 30%
300 ml espresso tare
300 g piscoturi
Mod de preparare Lemon curd tiramisu :
Lemon curd : intr-o cratita punem zeama de lamaie si zaharul, pana incep sa fiarba si zaharul s-a topit. Separat mixam putin ouale si peste ele adaugam in fir subtire, amestecand cu un tel, zeama de lamaie indulcita. Rasturnam in cratita si punem din nou pe foc, amestecand mereu cu telul, pana obtinem o compozitie de consistenta unei smantanai (circa 5 min). Luam de pe foc si adaugam untul bucatele. Amestecam bine si lasam crema sa se raceasca.
Mai jos puteti urma toti pasii din reteta :
Crema : intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam mascarponele rece, iar la urma smantana pentru frisca mixata. Crema o impartim in 2.



Asamblare : piscoturi insiropate cu espresso – 1/2 crema – 2/3 lemon curd – piscoturi in espresso – 1/2 crema-1/3 lemon curd.
Tava are dimensiunea 20×30 cm.




Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata.




Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu lemon curd :





0 Comentarii