Fursecuri Linzer cu mac si lemon curd

Fursecuri Linzer cu mac si lemon curd

Fursecuri Linzer cu mac si lemon curd

 

Aluat :

500 g faina

300 g unt (80%)

250 g zahar pudra

2 galbenusuri

1 lg mac

esenta de vanilie

un praf de sare

 

Lemon curd :

100 ml zeama de lamaie

150 g zahar

2 oua

75 g unt (80%)

 

Decor :

1 lg zahar pudra

 

Mod de preparare Fursecuri Linzer cu mac si lemon curd :

Intr-un castron framantam toate ingredientele; bila formata de aluat o turtim putin ,ii dam forma de dreptunghi, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 minute. Intindem aluatul pe masa pe care am presarat putina faina. Decupam cercuri cu d=6 cm, apoi cu un dui decupam cate un cerculte mic la jumatate din cerculetele mari. Asezam fiecare disc decupat , ajutandu-ne de cu untit rotund la varf, in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 10-15 minute.

Lasam biscuitii sa se raceasca, apoi ii lipim 2 cate 2 (un disc plin si unul cu cerculet decupat) cu Lemon curd .

Fursecuri Linzer cu mac si lemon curd

Fursecuri Linzer cu mac si lemon curd

 

 

 

Super biscuiti !! Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea : 

Biscuiti Linzer cu mac si lemon curd

 

Alte retete cu lemon curd :

Prajitura cu ciocolata alba si lemon curd

https://miremirc.ro/cheesecake/cheesecake-cu-bezea-si-crema-de-lamaie-lemon-meringue-cheesecake/

Prajitura cremoasa cu mac si lamaie

 

 

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors Ingrediente : 500 g faina 7 g drojdie uscata 1 lg zahar un praf de sare esenta de vanilie 200 ml ulei 125 ml bors   Umplutura : rahat Decor: zahar pudra   Mod de preparare Cornulete cu bors : Intr-un castron cernem faina si adaugam restul...

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken Aluat : 250 g faina 120 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 1,5 lgt praf de copt 2 oua 120 g unt 80%   Umplutura : 150 g nuci macinate grosier 150 g alune macinate grosier 130 g unt 80% 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 4...

Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10