Ingrediente :
100 ml zeama de lamaie
150 g zahar
2 oua
75 g unt (80%)
Mod de preparare :
Punem intr-o craticioara zeama de lamaie si zaharul, pe foc mediu, amestecand pana incepe sa fiarba si zaharul este topit. Separat batem bine cele 2 oua si peste ele turnam in fir subtire sucul fierbinte, amestecand mereu. Rasturnam in craticioara si punem pe foc din nou, amestecand circa 5 minute, pana dispare spuma si obtinem o compozitie de consistenta unei smantani. Luam de pe foc si incorporam untul bucatele. Amestecam bine si punem lemon curd-ul obtinut intr-un recipient cu capac. Lasam la temperatura camerei sa se raceasca, apoi il punem la frigider . Daca borcanul este sterilizat se poate tine Lemon curd-ul la rece si pana la 1 luna. Am obtinut 380 g de Lemon curd .
Lemon curd se foloseste in prajituri, la umplerea biscuitilor si fiecare cum doreste .
Excelent de buna crema 🙂
Eu am folosit Lemon curd la https://miremirc.ro/2016/11/05/prajitura-cu-ciocolata-alba-si-lemon-curd/ , https://miremirc.ro/2016/12/19/fursecuri-linzer-cu-mac-si-lemon-curd/
0 Comentarii