Prajitura cremoasa cu mac si lamaie
IMG_8984
Bezea mac :
4 albusuri
un praf sare
5 lg zahar
100 g faina
50 g unt topit
4 lg mac
 
Crema branza :
4 galbenusuri
6 lg zahar
200 ml lapte
2 lg amidon alimentar
coaja rasa de la 1 lamaie
1 lg esenta vanilie
400 g branza de vaci 
1 plic gelatina (10 g)
200 ml frisca lichida
 
Lemon curd :
2 oua
2 lamai medii (sau doar 1 lamaie)
2 lg amidon alimentar
6 lg zahar
50 g unt
 
Glazura :
100 g ciocolata
50 g unt
2 lg lapte
 
Mod de preparare :
       Bezea mac : intr-un castron mixam spuma albusurile cu sarea, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, iar la final faina amestecata cu macul (macinat cine doreste) si untul topit si racorit , amestecand cu o lingura. Compozitia o coacem intr-o forma dreptunghiulara (20*30 cm) .Lasam bezeaua sa se raceasca, apoi o taiem in 2.
 
IMG_8932 IMG_8933 IMG_8937
 
      Crema de branza :prima data hidratam gelatina in 3 lg apa rece .
Galbenusurile cu zaharul le mixam, adaugam apoi laptele rece amestecat cu amidonul alimentar, apoi punem craticioara pe foc mic, amestecand pana cand se ingroasa crema. Luam de pe foc si adaugam coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.
 
IMG_8934
IMG_8935
 
       Adaugam branza de vaci peste crema fierbinte. Pentru a obtine o crema mai fina folosim blenderul vertical. Adaugam apoi gelatina topita pe foc mic si lasam crema sa se raceasca.
 
IMG_8936
 
       Dupa ce crema s-a racit, adaugam frisca batuta spuma. 
 
IMG_8942
 
       Lemon curd : intr-o craticioara amestecam ouale cu zaharul, amidonul , coaja rasa si zeama stoarsa de la 2 lamai medii. Punem craticioara pe foc mic si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam untul de la temperatura camerei. Amestecam din cand in cand in crema pana se racoreste.
 
IMG_8938 IMG_8939 IMG_8940
       Asamblare : 1/2 bezea-1/2 crema de branza- lemon curd-1/2 crema de branza-1/2 bezea-glazura.
 
IMG_8944
IMG_8948
IMG_8949
       Glazura : amestecam ingredientele intr-o craticioara pe foc mic, lasam sa se racoreasca putin , apoi intindem glazura peste prajitura. 
 
       Lasam prajitura la frigider pentru 1 ora, apoi o putem servi. 
 
Eu cred ca se poate servi imediat 🙂
 
IMG_8984
IMG_8968
 
O prajitura cremoasa, delicioasa , care se consuma imediat 🙂
Spor la incercat reteta!
 
Sursa mea : http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi/prajitura-cremoasa-cu-mac-branza-si-lamaie.html

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...