Tort cu rulada de capsuni si vanilie

Cu acest tort particip la concursul  „Castiga 300 RON cu desertul tau !!” gazduit de Laura Adamache.

Aluat fraged :
180 g faina
1 lgt rasa praf de copt
60 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 ou
125 g unt
un vf cutit de sare

2xRulada :
3 oua
un varf cutit de sare
5 lg apa fierbinte
1 plic zahar vanilat
100 g zahar
50 g faina (sau amidon alimentar)
1 lgt rasa praf de copt
250 g gem de capsuni

Crema de vanilie :
450 ml lapte
1 plic budinca de vanilie (40g)
80 g zahar
1 pastaie de vanilie
100 ml frisca lichida
200 g mascarpone
1/2 plic gelatina granule (5 g)
200 g gem de piersici

Decor :
100 ml frisca
decoratiuni pentru tort bilute de ciocolata
cirese confiate

Mod de preparare :
Pentru aluatul fraged : intr-un castron amestecam faina cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele. Framanatam putin, apoi aluatul obtinut il dam la rece pentru 30 minute.

Intre timp facem budinca de vanilie si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoatem aluatul din frigider si il rasturnam pe masa pudrata cu faina; framantam si mai punem putina faina pana ce obtinem un aluatul pe care il putem intinde cu sucitorul.Il rotunjim cu grija  cu mainile si il asezam pe fundul unei tavi de copt(d=25 sau 26 cm) neunse. Dam la copt pentru cca 15 minute.

       Asa arata dupa ce s-a copt aluatul.
       Pentru rulada : mixam albusurile spuma tare cu sarea, apoi dupa ce s-au intarit adaugam zaharul, apa fierbinte lingura cu lingura , galbenusurile tot pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Rulada o turnam intr-o forma dreptunghiulara (26*38 cm) si o dam la cuptor. Dupa ce s-a copt, o scoatem afara si o asezam pe un prosop pe care am presarat zahar si rulam rulada in prosop. O lasam sa se raceasca in prosop, apoi o desfacem si intindem pe ea gemul de capsuni (eu am avut dulceata de capsuni).
       Rulam blatul si taiem 15 rondele cu ajutorul cutitului.
       Asezam aluatul fraged pe o tava iar in jurul lui punem inelul detasabil de la forma de tort . Aluatul il ungem cu gem de piersici si asezam rondelele de rulada ca in imaginea de mai jos . Pentru cine va incerca tortul acesta, il sfatuiesc sa faca 2 rulade (eu nu am avut timp…) si ruladele sa fie taiate macar de 3-4 cm grosime. Eu cum le-am taiat subtiri si nu se vad cum trebuie…data viitoare poate voi avea timp suficient.

Pentru crema : batem frisca lichida pana prinde putina consistenta, apoi incorporam mascarponele.

In budinca de vanilie pe care am preparat-o conform instructiunilor de pe plic, am adaugam interiorul unei pastai de vanilie.

Peste frisca si mascarpone am adaugat budinca de vanilie.

Gelatina granule am hidratat-o in 150 ml apa rece timp de 10 minute, apoi am topita pe foc mic fara a o fierbe. peste ea am adaugat pe rand cate o lingura din crema de mai sus si am omogenizat, apoi am adaugat-o peste toata crema, pentru a nu forma cocoloase. Crema obtinuta o dam la frigider pentru 10 minute, apoi o turnam peste ruladele din forma de tort.

Dupa ce am turnat toata crema , dam la frigider tortul pentru 5 ore sau de seara pana dimineata. asa arata tortul scos din forma de tort :

Pentru decor :  fiecare dupa imaginatia proprie. eu am batut 150 ml frisca lichida si am imbracat tortul cu ea. Marginile le-am stropit cu ornamente de ciocolata . frisca ramasa am amestecat-o cu putina cacao .

Cu ajutorul spritului am format aveline (daca asa se numesc…), iar in varful fiecarei aveline am asezat o jumatate de cireasa confiata. In mijlocul ramas am presarat bilute alb cu auriu , tot decoratiuni pentru tort 😀

Absolut delicios !!!
Sursa : Laura Sava .

Tabelul cu participantii la concurs :

Please follow and like us:
error5
fb-share-icon0
fb-share-icon20

19 Comentarii

  1. mimmi

    Arata foarte bine dar ma bucuram daca ne aratai si o sectiune ! Te pup!

    Răspuns
  2. Licuta Marin

    Foarte, foarte frumos si cred ca tare delicios!!!Pup!

    Răspuns
  3. N.

    Multa bafta la concurs! Foarte bine arata tortul si sigur e delicios!

    Răspuns
  4. Corina

    Arata perfect, despre gust te las pe tine sa ne povestesti. Succes la concurs!

    Răspuns
  5. miremirc

    Licuta, Corina, N. tortul a placut tuturor celor ce l-au gustat 😀 fiind 3 familii fiecare a avut doar o feliuta 😛 delicios ! va pup !

    Răspuns
  6. gaby_d

    Impecabil ca intotdeauna. Nu cred ca vad la tine vreo prajitura imperfecta.
    Bravo!

    Răspuns
  7. miremirc

    Gaby mersi frumos ! La fel pot spune despre tine ! 😉 Te pup !

    Răspuns
  8. catkitchen

    arata fff bine !!! … mie mi-e teama sa fac torturi , nush de ce 🙁 … bafta multa la cuncurs !!

    Răspuns
  9. Cristina

    Superb!!!!!!!!! felicitari si bafta la concurs!

    Răspuns
  10. Sara & Miki

    Superb, sectiunea perfecta. Bafta la concurs, pup!

    Răspuns
  11. miremirc

    multumesc fetelor ! va pup cu drag !

    Răspuns
  12. dian@

    frumos tortul…si delicios!felicitari!

    Răspuns
  13. felycarmen

    Merita incercat .
    Arata foarte bine !

    Răspuns
  14. Antonina

    Minunat arata !! Il voi incerca si eu ! zi faina !

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email5