Tiramisu Brownies

Brownies :
150 g ciocolata neagra 50%
30 g cacao
220 g unt 80%
4 oua mari (sau 5 oua mici)
130 g zahar
120 g zahar brun
100 g faina
18 piscoturi
250 ml espresso neandulcit
Crema :
250 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
80 g zahat pudra
esenta de vanilie
Decor :
cacao pudra
Mod de preparare Tiramisu Brownies :
Brownies : topim ciocolata neagra si peste ea adaugam pudra de cacao. Amestecam bine si lasam deoparte. Intr-o cratita topim untul cateva minute pana cand incepe sa miroase a nuci prajite , dara fara sa-l ardem. Untul topit il turnam peste ciocolata de mai sus si-l lasam asa timp de 3 minute, dupa care amestecam pentru omogenizare.


Intr-un bol mixam spuma ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul brun, circa 4 minute. Peste compozitie adaugam ciocolata cu untul de mai sus, mixand incet . La urma cernem faina peste si amestecam cu o spatula cat sa se incorporeze faina. Compozitia o turnam in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preancalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute.




Lasam brownies sa se raceasca.
Piscoturile le trecem prin espresso neandulcit racit si le asezam peste brownies rece.

Crema : intr-un bol mixam putin mascarponele. Peste el adaugam smantana pentru frisca,mixam putin apoi adaugam esenta de vanilie si zaharul pudra .Mixam pana obtinem o crema pufoasa. Crema o intindem peste piscoturi.




Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o pudram cu cacao si o feliem pentru servire.




Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu tiramisu si brownies :





0 Comentarii