Prajitura frantuzeasca

Foi cacao :
300 g faina
150 g zahar
150 g unt
1 plic praf de copt
2 lg cacao
100 ml smantana

Umplutura :
6 albusuri
250 g zahar
un praf de sare
150 g nuca cocos
visine (congelate sau din compot )
stafide (optional )

Crema :
6 galbenusuri
250 g zahar
1 plic budinca de vanilie
500 ml lapte
250 g unt (80-82% grasime)

Decor :
cacao sau cappuccino

Mod de preparare :

Foi cacao :  intr-un castron mixam untul cu zaharul, adaugam smantana, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Bila de aluat o cantarim si o impartim in 2.

Aluatul obtinut il dam la frigider pentru 1 ora (invelite in folie alimentara).

Fiecare foaie de aluat o asezam pe o folie alimentara putin mai mare decat tava ( 25*35 cm )in care vom coace prajitura. La inceput intindem aluatul cu mainile infainate, asezam peste el inca o folie alimentara si intindem cu sucitorul o foaie de dimensiunile tavii . Luam jos folia a doua si cu grija asezam foaia in tava.

 La fel procedam si cu foaia a doua de aluat, dar pe aceasta o lasam deoparte, deoarece trebuie pregatita umplutura.
Umplutura : mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam treptat zaharul, iar la final nuca de cocos o vom incorpora, folosindu-ne de o lingura, prin rasturnare, cu miscari de jos in sus.

Umplutura o intindem peste foaia de aluat intinsa deja in tava, iar deasupra asezam visine, dupa gust, apoi cea de a doua foaie de aluat. Ultima foaie o intepam cu furculita din loc in loc, pentru a nu se umfla in timpul coacerii.

Dam tava la cuptor (preincalzit) pentru circa 30 minute. Verificam cu scobitoarea.

656x437_prajitura-frantuzeasca-197414

            Crema : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam apoi praful de budinca de vanilie, iar la final laptele firbinte. Punem craticioara pe foc mic (in cazul in care aveti cratita cu fund dublu). Amestecam pana se ingroasa crema . Luam de pe foc apoi si o acoperim cu o folie alimentara . Lasam sa se raceasca.

 Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar in el adaugam treptat cate o lingura din crema de oua racita.
 Aceasta crema o intindem peste prajitura coapta si racita, iar deasupra pudram cu cappuccino si cacao sau ciocolata neagra rasa.

656x437_prajitura-frantuzeasca-197416

Lasam prajitura la rece pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata, apoi o putem felia si servi.

Pozele vechi 🙂

656x437_prajitura-frantuzeasca-197417 656x437_prajitura-frantuzeasca-197418

Reteta am luat-o mai demult de pe blogul Sydoniei . Am luat si alte retete delicioase, care asteapta sa le fac in anul care va urma 🙂

Va astept cu pareri dupa ce incercati reteta !

Spor la prajiturit ! 🙂

9 Comentarii

  1. Simona

    Superba prajitura!!!
    Desi un pic cu intarziere… cu mare drag iti urez Sarbatori fericite si un An Nou plin de realizari!!
    Pupici dulci!

    Răspuns
  2. Irina (Bucataria Irinei)

    O prajitura delicioasa! Un an nou cu bine iti doresc si bucate alese pentru noaptea dintre ani!

    Răspuns
  3. Timea

    Ce frumos arata! An Nou fericit cu multa sanatate si dorinte implinite!

    Răspuns
  4. Haplea

    O prajitura care imi face cu ochiul!!!Arata tare bine!

    Răspuns
  5. Cristina

    La multi ani!! Noul an sa iti aduca tot ce iti doresti!

    Răspuns
  6. Haplea

    La multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura frantuzeasca – La Ancuta - […] Sursa […]
  2. Prajitura frantuzeasca | Artă și savoare - […] De inspiratie miremirc. […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...